*Tegelikult on lugu veelgi eksklusiivsem — ma olen ainus Eesti ja kogu Baltikumi ajakirjanik pardal mitte ainult sellel laeval, vaid üldse kogu kruiisilaevade ristimistseremooniate ajaloos. Jäägu glamuurseks saladuseks, kuidas ma siia sain, aga siin ma olen ja kogu seda pidu teiega jagan.

Niisiis, kuidas käib elu siin hiilgavas omaette pöörlevas maailmas nimega kruiisilaev? Inimesed ärkavad siin hommikul kauni ja hästi lõhnavana, tõmbavad üll kauni kleidi või ülikonna ja sukelduvad luksusesse. Olgu siiski öeldud, et kuna tegu on laeva mitu päeva kestva ristimisüritusega, siis glamuur on just sel puhul keeratud viimase vindini. Hiljem, kui MSC Grandiosa juba Vahemere lainetel kiigub, lastakse lips veidi lõdvemaks ja loodetavasti saavad suurem osa vähke ja austreid veeta aega oma loomulikus keskkonnas, mitte kandikul.

MSC Grandiosa ristimispidu toimub Hamburgi kruiisilaevade sadamas, vahepeal küll kulgeme veidi mööda Elbe jõge edasi ja tagasi, kuid Põhjamereni veel siiski ei jõua, rääkimata Vahemerest. Kolm päeva piduliku ristimistseremooniani mööduvad luksust nautides ja laeva rikkalikke võimalusi meelelahutuseks avastades, ajakirjanike puhul muidugi ka tööd tehes ja kolleegide tööd jälgides. Sellise laeva pardal ei ole millestki puudust, lihtsalt ole ilus ja õnnelik ning lase end hellitada.

Laeva ristimispäeval algab pidulik sekeldamine juba poole öö ajal. Hommikuks on juba igal pool püsti suured kaamerad ja uudisteagentuuride suured tiimid teevad tööd. Ma olen vist ainuke selline rööprähklev üksiküritaja, kes näiteks intervjuud tehes seda samal ajal filmib ja lindistab või siis pilti tehes ise endale käepäraste vahenditega (näiteks telefoniga) valgust teeb. Väga huvitav on jälgida Fox News’i, BBC ja The Mirrori tööd, kellega kõrvuti tegutseme ja ma neile vahelduseks jalgu jään, et ka nende tööd huvitavamaks teha.

Kui jõuab kätte ristimispäeva õhtu, on laev täidetud hurmavate parfüümide, kaunite inimeste ja pimestavate naeratustega. Jalutan ka korra oma kaamera ja mikrofoniga läbi inimhulkade, et saaksid ettekujutuse peoeelsest melust.


Nagu siit videostki näha, on kaamerad kõikjal. Jagan ka piduliku ristimisürituse meediakajastuste behind-the-scenes (e.k kaadri taga) galeriid. Püüdsin pildile saada, mis enne diiva Sophia Loreni saabumist ja üldse kogu sellel päeval ajakirjanike ja sotsiaalmeedia staaride (osad nendest selfitajatest siin galeriis) kihisevas herilasepesas toimus.

Melu jagus muidugi ka tavapubliku seas, mis tegelikult koosnes valdavalt reisiagentidest ja kruiisiagentuuridega seotud inimestest. Lisaks oli kohal palju Itaalia kuulsusi. Ristimisürituse õhtujuht oli tuntud Itaalia näitleja, modell, filmi- ja telestaar Michelle Hunziker, kellest rääkides ei jäeta kunagi mainimata, et ta on kuulsa Itaalia lauliku Eros Ramazzotti eksabikaasa ja tütre ema. See, et iintervjuudes Hunzikeriga alati tema suhte kohta kuulsa lembelaulikuga uuritakse, naise enda lemmikteemade hulka ei kuulu, aga lahti ta sellest ka ei saa. Praeguseks on Hunziker aga juba abielus uue mehega, Trussardi dünastia pärija Tomaso Trussardiga, kellega neil on kaks ühist tütart.

Igatahes on tegu väga kauni ja Itaalias armastatud naisega, kuigi rahvuselt on Hunziker Šveitsi-Saksa segu — Itaalia kodakondsuse saigi ta alles abielludes Ramazzottiga.

MSC Grandiosa ristiemaks sai legendaarne Itaalia näitlejanna Sophia Loren, kes ka 85-aastasena näeb välja väga kaunis ja glamuurne, vaadake ise:

Sophia Loren linti läbi lõikamas. Foto: Ivan Sarfatti

Tegelikult sain ka ise mõne pildi Sophia Lorenist, ei kannata küll võrrelda Ivan Sarfatti omaga, aga kui ikka võitled elu eest oma Canon EOS 200D peegelkaameraga hiiglaslike profi- ja telekaamerate vahel, endal seljas pidulik õhtukleit ja jalas ülikõrge kontsaga kingad, siis ei saa selle töö tulemusi avaldamata jätta. Vaata ja imetle, need on ainsa MSC Grandiosa ristimisel viibinud Baltikumi ajakirjaniku fotod Sophia Lorenist:

Viimaks, nüüd, kui olen näidanud sellise uhke ristimisürituse ajalehtedesse ja telekanalitesse jõudva glamuurse pealispinna all tunglevaid võimsaid tööhoovusi, on aeg jagada erinevate profifotograafide ametlikke fotosid ristimisüritusest, pildistatud laevas sees, helikopterist laeva kohal ja kõikjal ümber laeva. Muide, kuna veetsin terve ürituse laevas sees, siis ei aimanudki, milline rahvamasside pidu terve selle aja veel laeva ümber käis…

Kui soovid sinagi selle kauni kruiisilaeva pardal aega veeta, siis hetkel on pakkumises kruiisid hinnaga alates vaid 400 eurost.

Uuri MSC Grandiosa ja tema järgmiste kruiiside kohta lähemalt SIIT!

Reis toimus koostöös kruiisikompaniiga BalticGSA.

Reisi toetas airBaltic.

Püsi lainel — Reisijuhis on ilmumas veel mitmeid põnevaid lugusid otse Euroopa suurima kruiisilaeva pardalt.

Jaga
Kommentaarid