Kui mõni riik loodab lihtsalt nende paikade elanike arvu tõsta, siis teised tahavad lükata hoogu sisse teatud tööstustele ja luua uusi töökohti, meelitades ligi näiteks ettevõtjaid või startup'ide asutajaid. Ja mõni neist on valmis maksma isegi üle 32 tuhande euro, et sa sinna koliksid.

1. Antikythera, Kreeka

Kreekas asuv Antikythera saar meelitab ligi uusi elanikke, sest aina rohkem noori lahkub saarelt, et leida tööd kuskil mujal. Kreeta ja Kythira saarte vahel asuv Antikythera on vaid 45minutilise lennureisi kaugusel pealinnast, Ateenast ning on täna koduks vaid 24 inimesele (suviti 40 inimesele).

Saar plaanib maksta kolm aastat ca 450 eurot inimestele, kes sinna kolivad, mis tähendab, et kolme aastaga võid teenida kokku üle 18 tuhande euro.

2. Candela, Itaalia

Itaalias, Puglias asuv pisikene Candela linnake on valmis maksma kuni kaks tuhat eurot inimesele, kes on valmis sinna kolima. See, kui palju sulle raha makstakse, oleneb sellest, kellega sa sinna kolid. Üksinda makstakse sulle 800 eurot, paarikestele makstakse 1200 eurot, kolmeliikmelisele perekonnale 1800 eurot ja neljaliikmelisele perekonnale kaks tuhat eurot.

Ainus nõue on, et sinust saaks ametlikult linna asukas ja sul oleks olemas töö, mis toob sisse vähemalt 7500 eurot aastas.

3. Sitsiilia, Itaalia

Elanikke soovib juurde saada ka Itaalias asuv Sitsiilia saar, mis hiljuti pakkus kodusid kõigest ühe euro eest. Samas peab sul olema raha, et see eurone kodu ära renoveerida ehk kuigi raha nad sulle sinna kolimise eest ei anna, saad väga suure allahindluse kinnisvaralt.

Palermos asuvad kodud vajavad aga korralikku remonti, mis võib maksma minna vähemalt 15 tuhat eurot. Lisaks pead seda tegema maksimum kolme aastaga.

Sama skeemi proovis eelmisel aastal ka Sardiinia saar.

4. Santiago, Tšiili

Parima pakkumise välismaale kolimiseks on teinud Tšiilis asuva Santiago linna valitsus, sest nad on valmis maksma üle 35 tuhande euro inimesele, kes on valmis sinna kolima. Samas peavad sul olema selleks olemas teatud oskused, sest sealne valitsus on huvitatud just tehnoloogia firmade naissoost asutajatest või tehnoloogia valdkonnas tegutsevatest ettevõtjatest, kelle firmad on vähem kui kolm aastat vanad.

Pakkumisse kuulub ka aasta aega kehtiv tööviisa ja tasuta ühiskontor.

Allikas: The Sun