Maailmakuulus Lego

Maailma üks populaarsemaid mänguasju on vaieldamatult Lego klotsid. Väikestest värvilistest klotsidest saab ehitada miljoneid erinevaid autosid, maju, kosmosejaamu ja mida kõike veel ühe väikese inimese fantaasia välja suudab mõelda. Lego on niivõrd populaarne, et klotsidele pühendatud teemaparke leiab praeguseks lausa üheksa tükki, seitsmest erinevast riigist. Meile lähim asub Taanis Billundis.

Legoklotsidest ehitatud teemapark pakub tegevust nii päris pisikestele kui ka juba suurematele lastele. Park on jagatud erinevateks aladeks — näiteks polaarala, Star Warsi ala, Ninjago ala jne.

Puhkus omas rütmis

Pere ja sõpradega reisides on tihtipeale probleemiks see, kus näiteks õhtuti aega veeta või kust leida mõnus nurgake basseinis hullamiseks ja lõõgastumiseks. Nii peredele kui ka suurematele seltskondadele soovitame villa või korteri rentimist. Ei ole midagi paremat kui kulgeda puhkusel omas rütmis, ilma et peaks hommikusöögisaali järjekorras ootama.

Suurimaks eeliseks on kindlasti ka oma köögi olemasolu. See annab võimaluse mõnel õhtul oma kokakunst proovile panna ja näiteks Hispaania värsketest aaretest seltskonnale mõni õhtusöök valmistada. Samuti leiab paljude villade juurest ka basseini — mõnel juhul jagatud, mõnel juhul privaatse. Mis oleks veel parem, kui varahommikune suplus ritsikate laulu saatel, ilma et kedagi teist silmapiiril näha oleks?

Džungel kodu lähedal

Stockholmist ca 150 km kaugusel leiab loomasõprade meelispaiga — Kolmårdeni loomaaia. Tegemist on hiiglasliku loomaaiaga, kus võib kohata nii lõvisid, põtru, delfiine ja mitmeid teisi loomariigi esindajaid. Park on ideaalne igas vanuses külastajale ning pere julgematele leidub pargis ka mitmeid atraktsioone.

Ka Rootsi suunduval laeval leiab hulgaliselt tegevust. Lastele toimuvad erinevad etendused, vanemad saavad aega veeta mitmetes restoranides ja muidugi ainuüksi Stockholmi arhipelaagi imetlemine laevalt on elamus omaette.

Ühe reisiga Euroopale tiir peale
Küll oleks tore, kui saaks koguaeg puhata! Seda enam on arusaadav, et ühe puhkusega tahaks ju võimalikult paljut näha ja kogeda. Samas, kogu aeg autos või lennukis istuda ju ka ei tahaks. Ideaalne lahendus sellele on kruiis. Tänapäeval on kruiisilaevad tohutu suured ja ainuüksi laevas leiab tegevust rohkemaks kui nädalaks.

Suvisel ajal saab valida näiteks Vahemere kruiiside vahel, mis algavad Barcelonast, Roomast, Veneetsiast või mõnest teisest suuremast linnast. Seitsmepäevase kruiisi ajal leiad end pea igal hommikul uuest linnast või riigist ning näed seeläbi rohkem, kui oodatagi oskaksid. Kruiisi hinnas on sees juba nii majutus, toitlustus kui ka mitmed erinevad tegevused laeval, nagu õhtune show-programm.

Võluripoiss Harry Londonis

Võluripoissi nimega Harry Potter teavad vist paljud. Ühe üksikema fantaasiast alguse saanud võlumaailm on tänapäeval leidnud oma koha nii raamatukaante vahel, kinolinal kui ka teemaparkides. Just ühe sellise leiab Londoni Warner Brothersi filmistuudiost. Ja, see ei ole ’lihtsalt’ teemapark. Tegemist on päris võtteplatsiga, kus Harry Potteri erinevate filmide jaoks kaadreid üles võeti.

Filmistuudio asub Londonist veidi vähem kui tunnise sõidu kaugusel ning linnast viib sinna mugav transfeerbuss. Kui filmistuudio telgitagused on üle vaadatud, saab aega veeta Londoni muuseumites, millest paljudesse on sissepääs tasuta. Lisaks soovitame kindlasti ette võtta üks traditsiooniline kellaviietee, kust ei puudu nii soolased kui ka magusad maiustused.

Miki Hiir ja sõbrad
Täpselt sama kuulus või kuulsamgi veel on Walt Disney loodud Miki Hiir. Miki ja tema sõbrad on sündinud Disney filmistuudios ning ei ole vist last, kes mõnda uuemat või vanemat Disney filmi peast ette ei loeks. Seetõttu ei ole imestada, et Disney teemapargid on maailma ühed tuntuimad ja populaarseimad.

Meile lähim Disneylandi teemapark asub Pariisi lähistel ning pakub avastamisrõõmu nii pere väiksematele kui ka suurematele. Disney võluloss, Miki Hiir ja tema sõbrad, tohutul hulgal erinevaid atraktsioone — selle kõik leiab ka palju lähemalt kui üle ookeani Floridast. Küll tuleb tõdeda, et Pariisi Disneyland on väiksem kui Floridas asuv Disney World, aga mitte grammigi halvem.

Jaga
Kommentaarid