Monastero Santa Rosa (Amalfi rannik, Itaalia)

Hotell asub umbes 305 meetri kõrgusel lubjakivist kaljul Türreeni mere ääres. Varem asus selles majas klooster, kuid nüüdseks on see ümberehitatud hotelliks, mille akendest avanevad imeilusad vaated nii merele kui ka ümbritsevale loodusele.

Öömaja interjöörist võib leida esialgsed puituksed ja pikad kõrgete lagede ja võlvikaartega koridorid, mis on ajastukohaselt renoveeritud. Majas asub 20 numbrituba, millest igal toal on samuti kõrged võlvidega laed, jeruusalemlikud kivipõrandad ja omanik Bianca Sharma poolt valitud 17. sajandi puitmööbel.

Hotelli tõmbenumbriks on merepinnast 200 meetri kõrgusel asuv ja kalju serval olev infinity-tüüpi bassein. Infinity-tüüpi basseinis voolab vesi üle ühe või mitme ääre, tekitades visuaalse efekti veest, millel just kui puuduksid piirid. Tavaliselt disainitakse sellised basseinid nii, et tausatale jääks ookean ja visuaalselt sulavad bassein ja ookean kokku.

Four Seasons Hotel Istanbul Sultanahmetis

See värvuselt tulikas-kollane hoone on ehitatud 1918. aastal ja näeb niivõrd külluslik ja rikkalik välja, et on lausa raske uskuda, et hoones asus esialgu vangla. Maja keskel asub suur sisehoov, mis oli algselt vangide jalutusala.

Hoones asub 65 numbrituba, mille interjöör on kaunistatud külluslikult, sisaldades kaunist puitmööblit, käsitsi kootud vaipu ja türgilikke kunstiteoseid. Hotell asub vanalinna südames ja on vaid mõne sammu kaugusel Sinisest mošeest, Hagia Sophiast ja Topkapi paleest.

Mystique (Santorini, Kreeka)

Kuigi Santorinis on võimatu leida koleda vaatega kohta, siis Mystique pakub oma külastajatele ilusaimat vaadet. Seda tänu suurepärasele asukohale kustunud vulkaanikraatri serval olevale terrassile, millel on infinity-bassein ja suurepärane panoraamvaade vulkaanilisele rannikule. Samuti avaneb terrassilt vaatajale kena vaade Egeuse merele.

Toad on küllaltki vabas vormis ja kalju sisse ehitatud, mistõttu on iga tuba õhuline ja privaatse terrassiga ning imelise vaatega merele. Hotelli tõmbenumbriks on aga basseinibaar Aura, kus pakutakse külastajatele maitsvaid kokteile.

The Peninsula Paris (Pariis)

Hotell avati 2015. aastal peale nelja aastast ümberehitamist, mille kogumaksumuseks kujunes ligikaudu 750 miljonit eurot. Varem asus hoones hotell nimega Majestic, mida külastas ka tuntud helilooja George Gershwin, kes kirjutas seal peatudes tuntud muusikateose “Ameeriklane Pariisis”.

Hoonel on bareljeefidega kivifassaad, mille neoklassitsistlik suursugusus taastati 2015nda aasta ümberehituste käigus. Hotelli modernset ja tänapäevast interjööri kaunistavad lisaks aga restaureeritud marmorpõrandad, kullatud dekoratsioonid ja 19nda sajandi mosaiik.

Hotellis on 200 valgusküllast numbrituba ja ligi 1800-ruutmeetrine spaa, mis sisaldab ka suurt sisebasseini. Koha tõmbenumbriks on aga hoopis katusel asuv restoran nimega L’Oiseau Blanc, millelt avaneb täiuslik 360-kraadine vaade Pariisile.

Cliveden House (Berkshire, England)

Kuigi hoone asub Londonist vaid tunniajase autosõidu kaugusel, jääb seal olles mulje, et see asuks just kui palju-palju kaugemal puhta looduse keskel. Maja ehitati 1850ndatel ja on segu inglisepärasest palladianismist ja Itaalia 16. sajandi renessanssi kujutavast cinquecento stiilist. Seetõttu näeb hoone välja rohkem nagu kellegi suur ja uhke mõis kui hotell.

Hoones asub 38 numbrituba, millest iga tuba kannab mõne inimese nime, kellel on maja ajaloos oma roll. Näiteks Henry James, Lady Astor, Wales’i prints, jne. Samuti on iga ruum omamoodi möbleeritud ja näeb teistest erinev välja. Väljas asub aga hekilabürint, soojendusega bassein, seintega aed ja samuti ka 17nda sajandi stiilis aed.

Asford Castle (Cong, Iirimaa)

Hoone avati taas 2015. aasta märtsikuus peale aasta pikkust renoveerimist. Samuti on see Iirimaa vanim loss, mille ehitusaastaks on märgitud 1228. Hoone on suursugune ja selles on 82 ruumi, millest igaüks on isemoodi möbleeritud. Näiteks on igas toas baldahhiinvoodi, kamin ja vann, mille jalgadel on küünisemoodi kaunistused. Kuigi loss on vaatamisväärsus omaette ja seda ümbritseb imeilus loodus, avaneb sealt ka vaade Loguh Corribile, mis on suuruselt teine järv Iirimaal.

Four Seasons Hotel Firenze (Firenze, Itaalia)

Hotell võib asuda küll linna keskel, kuid jätab endast rohkem mulje kui Toscanas asuvast maahäärberist. Võib-olla just seetõttu, et hotelli asukoht on Firenze suurimas erapargis, mille suurus on ligikaudu 4.45 hektarit ja mille nimi on Giardino della Gherardesca. Hotell koosneb kahest eraldi olevast renessansiaegsest hoonest – 15ndal sajandil ehitatud Palazzo della Gherardescast ja 16ndal sajandil valminud hoonest nimega La Villa. Kahe hoone peale on kokku 116 numbrituba, millest enamike interjööri kaunistavad säilinud freskod, bareljeefid ja stukkdekoor. Hoone uhkeim sviit on 2300 ruutmeerit suur ja sisaldab endas ka säilinud majoliika-stiilis põrandad, mille on teinud Ignazio Chiaiese.

Bela Vista Hotell & Spaa (Algarve, Portugal)

Bela Vista oli esimene hotell, mis avati Praia de Rocha laitmatult kaunil rannakaldal 1934. aastal. Kuigi hotelli lähedale on aastate jooksul ehitatud mitmeid teisi hotelle, on Bela Vista jäänud sellegipoolest üheks populaarseimaks tänu oma sarmile, intiimsusele ja butiigilikkusele.

Hoone originaalintrjööri on püütud säilitada maksimaalselt, hoides korras puidust laed ja värviküllased mosaiigid seintel. Samas mõjub elegantse vana kõrval uuenduslikuna aga mõneti modernne mööbel, mis muudab kogupildi küllaltki väljapeetuks.

Hotelli tõmbenumbriks on aga värske veega välibassein, mille külgedel kasvavad palmid ja millelt avaneb imeline vaade Atlandi ookeanile.

Savoy (Firenze, Itaalia)

Hotell asub vaid mõne sammu kaugusel suursugusest katedraalist ja on lähedal ka Piazza della Repubblicale, mis on linna üks peaväljakutest oma suursuguse stiiliga. Just seetõttu asub Savoy hotell ka linna magusaimas kohas.

Hoone on aristokraatlik ja selle 19ndast sajandist pärit fassaad peidab endas moodsaid ja külluslikke numbritube, milles iga külastaja võib end tunda tõeliselt hästi. Majas on 102 tuba ja need on sisustatud moodi ja kunsti silmas pidades. Paljudel tubadel on ka rõdu, millelt avaneb kaunis vaade väljakule. Samuti asub kuuendal korrusel jõusaal, kus trenni tehes võib nautida vaadet katedraalile.

Allikas: CNN