Miks reisil pildistamine on hea?
Sel neljapäeval fotogaleriis Positiiv toimuv reisifoto lühikursus vastab sellele küsimusele põhjalikumalt ja annab ka praktilisi nõuandeid, kuidas reisil olles paremaid pilte teha, loe kursuse kohta lähemalt SIIT ja kirjuta registreerumiseks kristel@positiiv.ee

Kolme peamist põhjust, miks peaksid reisile minnes alati kaamera kaasa võtma ning oma kaadrid läbi mõtlema, saame teiega jagada juba täna:

1. Reisifotograafia muudab sind teadlikumaks oma ümbrusest
Head kaadrit otsides vaatad nii maha kui taevasse, ronid katustele ja poed aedade alt läbi, piilud sisse lahtistest ustest ja kardinateta akendest, maitsed turul uusi toite ja saad tuttavaks uute inimestega. Minema ehk isegi vee alla või tõusma mägedesse.

See foto on jõudnud finaali reisifoto konkursil Tamroni reisifoto 2016

2. Fotod aitavad sul mäletada
Võibolla kohe järgmisel päeval ei mäleta sa külastatud kohast rohkem kui see inimene, kes pilte ei teinud. Kuid aastaid hiljem fotot uuesti vaadates toob see tagasi mälestused ja emotsioonid, mis muidu kuhugi mälusügavustesse tuhmuma jääksid.

Kohtumine Rumeenia perekonnaga.

3. Sõbrad, tuttavad, kolleegid ja isegi täiesti võõrad inimesed tahavad su pilte näha
Ehkki sotsiaalmeedias pidid kõige enam ärritust tekitama inimeste puhkusepildid, ei tähenda see, et fotod, mis annavad edasi sinu külastatud koha meeleolu, värve, inimeste emotsioone, tänavapilti, arhitektuuri ja maastikke sama moodi mõjuks. Maailm on huvitav ja läbi fotode on seda lihtne teistega jagada.

See ei tähenda, et sul peaks olema kallis kaamera ja veel kallim teleobjektiiv.

Mehed Pariisi tänaval tantsimas