Seekord avaldame kaheksa nippi, millest võivad kasu lõigata nii algajad kui kogenud rändurid.

1. Esimene öö broneeri ette

Soe soovitus on vähemalt esimeseks ööks majutus ette broneerida, sest pikad lennureisid on väsitavad ja uude keskkonda sisse sulandumine võtab ära suurema osa ajumahust. Hääletades on see muidugi raskendatud, kuna esimese koha broneerimine või tuttavate-sõpradega kindlate kokkulepete tegemine on üsna suure riski võtmine. Selles võtmes on telgiga rändamine küll lisaraskus, aga muudab seljakotireisi paindlikumaks.

2. Soodsad lennupakkumised leiad vastavatest portaalidest

Soodsate lennupakkumiste otsimisel on aja kokku hoidmiseks kasulik külastada lehti, mis koguvad teiste leitud pakkumised kokku. Eesti ja lähiriikide katmiseks tegutseb
ja Lääne-Euroopa alguspunkte haldab
.

3. Valmistu häälega reisimiseks ette

Häälega retke (või reisi ajal osaliselt hääletades) planeerimiseks on tõeliseks piibliks
. Sellelt veebilehel leiab kõikvõimalikke marsruudipakkumisi, hoiatusi ja soovitusi. Kõik kokku kogutud teave pärineb teistelt hääletajatelt üle terve maailma.

4. Tasuta Internet

Enamjaolt on maailma suuremates linnades olemas McDonalds ja seljakotireisijatele on selle kollaste kaartega silt üsna oluline. Teadupärast on tihti McDonaldsites tasuta WiFi ja kui niisama kiirtoidurestoranis ei lubata olla, siis vähemalt ühe väikese jäätisekokteili eest on võimalik lunastada priipääsme interneti võlude kasutamiseks.

5. Enesekaitseks pipragaas (kui on lubatud)

Üldiselt tasub (eriti üksi) reisides kaasas kanda mingit enesekaitsevahendit. Kui selleks pole just 10-aastane džuudotrenni kogemus, siis võib hädast välja aidata näiteks väike balloonitäis pipragaasi. NB! Uuri, kas pipragaas on sihtriigis lubatud enesekaitsevahendite nimekirjas!

6. Vihmakeep kaasa

Vihmakeep võib olla asendamatu kaaslane paduvihmas orienteerumisel. Suvisel ajal korraliku vihmavalangu alla sattumiseks ei pea vihmahooajal troopikas reisima. Suvine Lõuna-Euroopa ei garanteeri täielikku kuivust ja igavest päikesepaistet. Vihmavari on palju ebamugavam ese, mida kaasas kanda, kuna see võtab rohkem ruumi ja on vihmakeebiga võrreldes raskem.

7. Ole valmis igasugusteks muudatusteks plaanides

Kui lähed pikemale seljakotireisile, siis jäta ruumi ootamatuteks muudatusteks. Näiteks võib esialgu plaanitud sihtkoht olla isikliku maitse jaoks igav ja sel juhul saaksid kiiresti järgmisesse paika astuma hakata. Võib juhtuda, et sõidad mõnest kenast rannast mööda ja lihtsalt ei saa ilma neljarattalise pealt maha hüppamata edasi olla!

8. Ära usu kaugushinnanguid hotellide veebilehtedel

Hotellide veebilehtedele pannakse vahemaid lähemate huvipunktideni lõdva käega, mis võib tekitada koha peale jõudes parajaid üllatusi. Selle vastu aitab eelnevate külastajate arvustuste lugemine ja Google Mapsis vahekauguste kriitiline hindamine.