Alates juulist alustab Reisijuht.ee suvist artiklisarja Eesti omapärastest turismitaludest, mis pakuvad enamat kui lihtsalt voodikohta.

Ratsutamine ja paadisõit on kindlasti midagi enamat kui pehme voodi ja vaikne öömaja.

„Teeme paadiretki Uhtju saarele, mis on küll inimtühi, aga kus pesitseb palju linde ja saab näha hülgeid,“ tutvustab turismitalu Mare Kalme. „Paadiretked laidudele ja saartele pole iseenesest midagi erilist, aga siinkandis on saari väga vähe ja Uhtju asub Lahemaa rahvuspargi territooriumil. Seega tavaliselt on seal hüljeste nägemine peaaegu kindel.“

Ratsakeskuses pakutakse aga mitmesuguseid ratsutamisprogramme. Olgu laagrilaps või turist, kõik lubatakse panna hobustega suhtlema ning igaüks harjab ise ka oma hobuse ära ning õpib saduldamist.

Kui paljudes kohtades pakutakse ratsutamise kiirvarianti, kus külalisele on pandud valmis hobune ja jääb üle vaid selga hüpata, siis Arma ratsatalus on hea võimalus ka hobust põhjalikumalt tundma õppida.
Ratsasõite tehakse mere äärde, mis on samuti erilisem ja meeldejäävam, kui metsas sõitmine.

Pererahval on juured antud paigas juba pikemalt. Noor pere on jäänud elama maale ja teinud omale ise töökoha vanavanemate tallu.

Sel aastal on esimest korda plaanis ka oma ratsutamisteenused turismitalu ratsakeskuses: seal on sisemaneež, mis teeb trennid ka suvel palavaga veidi lihtsamaks. Ratsakeskus asub talust väikese, umbes kilomeetrise jalutuskäigu kaugusel.

Sel aastal on täienenud ka paadisõidu teenus. Nimelt on paat nüüd vastvalminud Eisma sadamas ja kui ilm võimaldab, saab sealt pea igal ajal sõitu alustada.

Kust saab infot?

Lahemaal asuva ratsatalu kohta saab infot aadressilt www.armaratsatalu.ee.

Kus asub?

Turismitalu asub Rutja külas, Vihula vallas, Lääne-Virumaal. Vaata kaardilt.