Kuna suveilm on meil vaid mõned kraadid soojem kui jõulude ajal, siis võtamegi esimesena ette Jõuluvanade residentsi Pärnumaal.
Jõuluvana Kortsna talu ja Maria talu tegutsevad ühe ettevõtte all ja Jõuluvana Korstna talus on ametis ka, nagu nimigi ütleb, ehtne Jõuluvana. Ehtne võib öelda sellepärast, et tegutsetakse koostöös MTÜ Eestimaa Jõuluvanade Ühendusega, kes korraldab ka iga-aastast üle-eestlist Jõuluvanade konverentsi.
Talusse on oodatud nii suured kui väikesed, pered ja sõpruskonnad, tutvustab Reisijuht.ee-le ettevõtmist Riina Rand.
Turismitalu alustas 2013. aasta detsembris ja 8. juunil avati paljude punakuubede osavõtul muumiorulik torn ja uued majutuskohad. 20. juulil on plaanis suvine perepäev. Jõuluvana Korstna talus elavad lisaks Jõuluvanadele veel memm, päkapikud, hobused, küülikud, ämblikud, mutid, linnud ja muud suured ja väikesed sõbrad.
Jõuluvana koos memme ja päkapikkudega tegutseb aasta läbi, mitte ainult suvel. Kogu aeg on midagi teha – tähtsamaid, vähemtähtsamaid või hoopis tähtsusetuid asju. Jõuluvana käib suvel kalal, heinal ja maasikal, parandab regesid, traktoreid ja jalgrattaid, valmistab kingitusi, pannkooke ja üllatusi, teeb sporti, torti ja õngekorki või loeb lambaid, lapsi ja raamatuid. Külalised saavad päeval neid tegemisi jälgida ja kaasa lüüa ning ööseks ka jääda. Kohal on ka Jõulumemm, kes tutvustab talu ja Jõulupere lemmikloomi – kasse, jäneseid, kitsi, lambaid, ponisid, hobuseid, kanasid, parte. Jõulumemme kohvikust saab pannkooki ja muud maitsvat.
25. juunist 31. augustini on Jõuluvanal külalistele uksed lahti iga päev kell 11-19, muul ajal etteteatamisega.
Sama firma teine ettevõtmine - Maria talu on turismimaastikul tegutsenud juba päris pikalt, üle 20 aasta.

Kust saab infot?

Pärnu lähedal asuva turismitalu kohta leiab infot aadressilt
.

Kus asub?

Kõpu küla, Tõstamaa vald, Pärnumaa.
.