New Yorgi kalleimas hotellis saab ööbida rohkem kui 33 tuhande euro eest vaid ühe öö. Tallinnas saaks selle raha eest korralikku hotelliteenindust nautida terve aasta või kauem.

Mida siis sellise üüratu raha eest saab?

Üks oluline äramärkimist vääriv hüve, mida pakutakse, ongi sõna otseses mõttes miljoni dollari vaade. 244 meetri kõrgusel asuvast luksusöömajast avaneb igas suunas panoraamne vaade Manhattanile. Muidugi ei puudu ka isiklik toateenija. Pakutavas ülikallis "katusekorteris" mahub lahedalt ööbima kolm täiskasvanut või siis kaks täiskasvanut ja üks laps. Suurema seltskonna puhul soovitatakse võtta juba mitu numbrituba.

Öömaja hinda põhjendatakse veel sellega, et iga viimnegi detail 400-ruutmeetrises katusekorteris on disainitud maailmakuulsate sisekujundajate ja disainerite poolt. On nii iidset jaapani siidi, veneetsia velvetit kui aasia kulda.

Selle raha eest saab ka Rolls Royce´i koos juhiga, personaaltreeneri, kunstitundja, piiramatult rahvusvahelisi kõnesid, privaatlifti, Apple´i arvuti, kaugjuhitava meediakeskuse ja basseini. Toateenindaja käib koristamas kaks korda päevas. Ameerika hotellide juures tasub ära mainida ka tasuta hommikusöök, mida tavaline turist New Yorgis oma hotellist tavaliselt ei saa.

Manhattanil pole ka üldine hinnatase luks-sviitide osas väga palju madalam. Kallimad Penthouse´id ja sviidid maksavadki dollarites viiekohalise summa, esikümnesse mahub Newyorkhotels.org-i andmetel hotelle, milles kõigis leiab öömaja rohkem kui 10 tuhande dollari eest.

Hinna järgi teisele kohale jäänud St Regis oma presidendisviidiga tuleb küll kümme tuhat dollarit odavam (35 000 USD ehk ligi 26 tuhat eurot), kuid selle raha eest saab võib-olla isegi rohkemgi. Pakutakse nelja "täisteenindusega" vannituba ja samas sviidis olevat ööbinud ka kunstnik Salvador Dali ning meelelahutustööstuse ikoon Marilyn Monroe. Pilte luksuslikest tubadest hotell ei avalda.

Hinnalt kolmandas - Plaza sviidis The Plaza hotellis (hind 30 tuhat dollarit) on sobilik ööbida seltskonnal, kellega reisib kaasa oma peakokk, sest ühe eelisena märgitakse ära unikaalne köök selles luksuskorteris, kus saab valmistada gurmeesööki kaheteistkümnele inimesele.

Järgnevad The Peninsula sviit (hotell The Peninsula) hinnaga 24 tuhat dollarit öö, The Tata sviit (The Pierre) 20 000 dollarit, The Mandarin Orientali presidendisviidid (18 000 USD), Tower Royal sviit (The New York Palace Hotel, 15 000 USD), Empire sviit (The Carlyle, 15 000 USD), Royal sviit (The Ritz Carlton, 14 000 USD), 2-BR Penthouse (Trump SoHo, 10 000 USD).

Viimane, muide, peab oma trumbiks seda, et ei asu päris Manhattani kesksel tuiksoonel, vaid pisut eemal suuremast linnakärast SoHo rahulikumas osas.