1. Jasná: lumelaudurite ja pidutsejate paradiis

Jasná on kindlasti üks paremaid puhkekeskuseid Kesk-Euroopas nii suusatamise kui ka lumelauasõidu entusiastidele. Tõmbenumbriks on 2004 meetri kõrgune Chopoki mäetipp, mis on ühtlasi kõrgeim mägi Madal-Tatras. 50 kilomeetrit nõlvasid, mille langus on kokku 1124 meetrit, rõõmustavad ka kõige kogenumaid lumelaudureid ning algajate rajad on avatud varahommikust hilisõhtuni. Paigaldatud on moodsad tõstukid. Jasnást on saanud tänu mitmetele tasuta tsoonidele suurim ja kõige paremini ligipääsetav tasuta suusatamise ja lumelauasõidu keskus Slovakkias.

Lumelaudurite paradiis Jasná on kuulus ka paljude muude ajaveetmisvõimaluste poolest: alates Chopoki mäe tipus asuvast Rotunda restoranist kuni võimsate veeparkide ja värskendust pakkuvate spaadeni. Kõige metsikumad peod toimuvad peenes ööklubis Happy End.

2. Tatranská Lomnica: ekstreemne meelelahutus 5 kuul aastas

Esimene ja kõige parem põhjus minna lumelauaga sõitma Kõrg-Tatras asuvasse Tatranská Lomnica suusakeskusesse on 12 kilomeetrit lumega kaetud hästi ettevalmistatud nõlvasid kogulangusega 1300 meetrit, kus rada on avatud viiel kuul aastas. Keskus pakub hindamatuid kogemusi tippklassi carving-rajal, mis on kohati kuni 60 meetrit lai. Ehkki kõige kuulsama 2634 meetri kõrguse Lomnický mäetipult alla sõitmine on võimatu, võite sinna jõuda moodsa tõstukiga ja leiate sealt Kesk-Euroopa kõige kõrgemal asuva kohviku Dedo.

Pärast ekstreemseid elamusi tuleks kindlasti vaadata üle muud Tatranská Lomnica kuulsad vaba aja veetmise võimalused. Naudi suurepäraseid kontserte ja etendusi jääle ehitatud kirikus, maitse isuäratavat nn Tatra emotsioonide õhtusööki ja luba endale hotellis Grand Hotel Prague mõni raviprotseduur spaas.

3. Štrbské Pleso: vaikus ja adrenaliin samas kohas

Imelise liustikujärve lähedal mägedes asuv Štrbské Pleso puhkekeskus on Kõrg-Tatra peidetud aare. Naaberriikide lumelaudurid hindavad kõrgelt keskuse ettevalmistatud murdmaa- ja slaalomiradasid. Algajatel ei tasu peljata- keskusest leiab palju algajatele mõeldud lumelaua koolitusi.

Kui teised Tatrates asuvad keskused on tuntud oma kärarikaste pidude poolest, siis Slovakkia kõige kõrgemal asuv suusakeskus Štrbské Pleso on rahu ja vaikuse oaas. Luksushotellis peatudes saad nautida mõlemat — nii rahu kui adrenaliinisüste põnevates lumeparkides.

Jaga
Kommentaarid