Tripadvisor on Hiina reisinõuannetest kokku kogunud essentside essentsi - kaheksa nõuannet, mida turistid peaksid teadma sinna reisimisest. Need soovitused on järgmised.

1. Plaani oma teekond eemale suurtest linnadest

Peking, Shanghai ja teised megalinnad on küll hea kiirelt üle vaadata, kuid siis põgene neist võimalikult kaugele. Shanghaist loodusesse põgenemine võib tähendada sadu kilomeetreid rongiga eemaldumist, enne kui alles lakkamatult jätkuvate asulate vahele esimesi rohelisemaid laike tekib. Vana Hiina on romantiline ja peidab end kaugetes maakohtades. Yunnan on näiteks värvikas ja rahulik provints, kuhu tööstusliku Hiina eest peituda.

2. Väldi suuri rahvaste rändamise aegu

Hiinas toimuvad pühade ajal maailma suurimad rahvaste liikumised. Sel ajal on Hiina siseturism ummistanud kõik olulisemad või vähem olulisemad vaatamisväärsused. Igal pool tuleb pikalt sabas seista, esineb trügimist.

Pekingi ja teiste suurlinnade liiklusummikutest pääseb nädalavahetustel, mis on parim aeg linnareisideks. Nädala sees aga liigu linnast välja, siis on vähem kohalikke turiste. Näiteks Hiina Müüri on parim külastada nädala sees tööpäevadel. Hiina uusaastal, kevad- ja sügispühadel on pikalt puhkepäevad ning siis on paljud populaarsed kohad ülerahvastatud.

3. Vali peatuseks korralikud ärihotellid oskuslike administraatoritega

Hiinas reisides on hotelli administraatorist palju abi nii tõlkimisel, piletite ostmisel kui söögikohtade soovitamisel. Hotellitöötaja leiab vajadusel ingliskeelse autojuhi, mitmekeelsete menüüdega restorani kui poed, kus petta ei saa.

4. Kirjuta üles (või lase hotelliadministraatoril kirjutada) kõik vajalikud nimed hieroglüüfides

Kuna paljud taksojuhid ja inimesed tänavalt ei pruugi muudest tähtedest aru saada, on see vajalik. Näita seda paberit, kui oled eksinud või kui tellid takso. Hotellist võta hiinakeelne hotelli visiitkaart, et pärast taksojuhile näidates tagasi saada.

5. Kanna endaga kaasas maakaarti, kus kohanimed on ka hiina keeles

Lisaks kaardile võid tarvitada ka nutitelefoni äpp´e või reisiraamatuid, kus on kohanimede tõlked.

6. Taksosse istumise eel lepi alati kokku sõidu hind

Muidu võib hiljem petta saada. Hinda kokku leppides võid arvestada, et taksod on väga odavad. Paraku kasutatakse taksomeetreid harva. Kirjuta summa paberile ja näita seda juhile, lisades ka rahaühiku (jüään, dollar, euro).

7. Võta kaasa kingitusi lastele

Hiinlased sulavad, kui nende lastest pilti tehakse ja kingitusi jagatakse. Kingi kleepse, postkaarte, õhupalle, polaridkaameraga tehtud pilte - see kõik mõjub positiivselt ja võõra suhtes ollakse vastutulelikumad.

Kas on midagi lisada? Kirjuta kommentaaridesse.

Jaga
Kommentaarid