Idamaistel turgudel valitseb vürtside pillerkaar! Proovige kindlasti kohalikke ülimaitsvaid pajaroogi, magusaid apelsine ning suussulavaid maiustusi. Kuurortlinn Agadir meelitab kilomeetrite pikkuse ranna, tasemel rannahotellide ning Atlandi ookeani sooja veega. Lisaks on teil võimalik osaleda põnevatel ringreisidel Lõuna-Marokosse ja kuninglikesse linnadesse.

Miks Agadir?
Lastega pered: Agadir sobib tänu ilusale liivarannale, heatasemelistele rannahotellidele ja soojale kliimale mõnusaks puhkuseks ka lastega peredele. Vaba aega aitab sisustada Agadiri linnupark, kus lisaks erinevatele papagoidele, flamingodele ja paabulindudele näeb mitmeid sõbralikke rohusööjaid nagu gasellid, laamad, hirved jt. Mõnus ringsõit Agadiri minirongiga pakub lusti nii suurtele kui väikestele.

Aktiivne puhkus ja loodus
Enamikes suuremates hotellides on tenniseväljakud ja pallimänguplatsid, rannas erinevad veespordivõimalused. Surfarite meelispaigaks on 15 km Agadirist põhjas paiknev Taghazouti linnake, kus leidub spordihuvilistele ka lihtsamaid majutuskohti. Agadiri lähiümbruses on mitu golfiväljakut. Kuurordist 9 km kaugusele jäävad 36-rajaline Golf du Soleil ning 27-rajaline Golf des Dunes ja 12 km kaugusele 9-rajaline Royal Golf Club. Hassan II tänaval paikneb Royal Tennis Club d’Agadir. Agadirist mõõduka bussisõidu kaugusele jäävates Anti-Atlase ja Kõrg-Atlase mägedes on mitmeid erineva pikkuse ja raskusega matkaradu, mis pakuvad unustamatuid looduselamusi. Kergemateks rännakuteks sobib hästi Immouzeri koskede maaliline piirkond. Agadiri lähistel paiknev Souss-Massa rahvuspark on tuntud lindude migratsiooniala, mis meelitab siia linnuvaatlejaid üle kogu maailma.

Kultuuripuhkus
Agadir on värav eksootilisse Aafrikasse, kust ehedat Marokot avastama suunduda. Lõuna-ja Kesk-Maroko ajaloolised linnad jäävad Agadirist vaid bussisõidu kaugusele. Marrakechis ootavad teid medina kitsad tänavad, värvikas soukide labürint, Djemaa El Fna jutuvestjate väljaku melu, imelised Menara aiad ning Saadi dünastia hauakambrid. Ookeaniäärses Portugali mõjutustega Essaouira linnas saab imetleda UNESCO maailmapärandi hulka kuuluvat medinat. Ehedat berberi atmosfääri saate nautida soukide ja käsitöö linnas, punakaspruuni müüriga ümbritsetud Taroudantis.

Ööelu
Islamimaa kohta on Agadiris vägagi elav ja mitmekesine ööelu, mis on koondunud rannaäärsesse hotellirajooni. Agadiris on baarid, elava muusikaga meelelahutuskohad, ööklubid ja kasiinod.

Aurinko otselennud Agadiri toimuvad kevadel neljapäeviti 27.02.-17.04.2014 (viimane väljumine Tallinnast) ning peale pausi taas sügisel 15.10.-19.11.2014 (viimane väljumine Tallinnast). Lisainfo Aurinko kodulehelt www.aurinko.ee
Jaga
Kommentaarid