Nii fototehnika, kui ka arvutid kvalifitseeruvad üldiselt reisikindlustuse tingimuste põhjal hinnaliste esemete hulka, mis nõuavad pidevat järelevalvet, et kindlustuskaitse kehtiks. Väärtuslik kraam tuleks pakkida käsipagasisse, mida saad ise jälgida. Näiteks hotellis olles võiksid hoida fototehnikat seifis, nii ei pea Sa kartma fotoaparaadi purunemist või kahjustumist. „Kindlasti tasub nõu pidada kindlustusspetsialistiga, sest kaitsed võivad olla kindlustusseltsiti erinevad,“ kommenteerib Kaste.

Oluline on lugeda kindlustustingimusi ja välistusi, millal kindlustusseltsil ei ole kohustus kindlustushüvitist maksta. Tavaline praktika on, et kindlustusandja on kehtestanud erinõuded pagasi järelevalvele ja hoiustamisele ning tingimustega tutvumata võid näiteks autosse jäetud videokaamera korral hüvitisest ilma jääda.

Liiga väike kindlustussumma ei taga piisavat kindlustushüvitist

Väärtuslikuma pagasi korral tuleks kindlasti tähelepanu pöörata kindlustussummale. Poliisile märgitud summa kehtib kogu pagasi kohta, kuid kindlustusseltsid on kehtestanud ühe eseme kohta piirmäära. Näiteks hüvitatakse ühe üksiku eseme kohta 50% kogu pagasikindlustuse summast. Näiteks kui reisil on kaasas fotoaparaat, mille maksumus on 1000 eurot ja soov on, et see oleks kaitse all, siis tuleb pagasi summaks määrata 2 000 eurot. Kui fototehnika on kallim, ei pruugi tavapärane maksimaalne pagaskindlustuse summa olla enam aga piisav.

Kindlustusega oled Reisikunn. Kindlusta reis ja võida Samsonite reisikohver!
Võta sobivaim reisikindlustus IIZI kodulehelt või IIZI äpist!

Kindlustusvahenduse pakkuja on IIZI Kindlustusmaakler AS.
Tutvu tingimustega www.iizi.ee või pea nõu spetsialistiga 666 0300.

Jaga
Kommentaarid