Enamik kindlustusseltse rakendab reisitõrkekindlustuse kehtima hakkamisel ooteaega kolm-neli päeva. Kõige hilisem aeg reisikindlustuse vormistamiseks on neli päeva enne reisi algust. Selle aja jooksul jõuab reisitõrkekindlustus reisi alguseks kehtima hakata.

Reisikindlustus tee kohe, kui reisiplaanid on paigas! Kindlusta esimesel võimalusel, kui on teada sihtriik, reisi toimumise täpne aeg ning tehtud esimesed kulutused reisile (näiteks tasutud majutuse eest, osamakse lennupiletite eest jms). Nii oled kõige paremini reisikindlustusega kaitstud ootamatute olukordade eest.

Kui aga jätta reisikindlustuse tegemine viimasele minutile, siis tuleb olla valmis reisitõrke kaitse puudumiseks reisi alguses või riskida olukorraga, et juhtum leiab aset juba enne, kui jõuad poliisi sõlmida. Kindlustusseltsid rakendavad reisitõrkekindlustuse kehtima hakkamise alguse korral erinevat ooteaega ja nii võib tekkida olukord, kus kindlustusjuhtumi korral ei ole Sa kaitstud ja kindlustusselts tekkinud kahju või lisakulutusi ei hüvita.

Ootamatu haigestumine, lennu hilinemine, lennuettevõtte majanduslikud raskused või streik — need on vaid mõned näited olukordadest, kus viimasel hetkel sõlmitud kindlustusest ei ole abi. Oluline on, et reisitõrkejuhtum ei oleks juba toimunud või juhtumi toimumine ei oleks 100% kindel ning ette teada. Kindlustusseltsid pakuvad kaitset üksnes ootamatute ja ettenägematute juhtumite korral.

Kui sõlmida reisikindlustus kohe pärast reisi ostu

  • Kaitse ootamatuteks olukordadeks on olemas kohe reisi alguses, näiteks lennu hilinemisel halva ilma või tehnilise rikke tõttu.
  • Kindlustusest on abi, kui haigestud ise või haigestub mõni pereliige päev enne reisi ning see tuleb ära jätta.
  • Kaitse erinevate eriolukordade korral — streik, loodusõnnetus, pankrot jne.

Kui sõlmida reisikindlustus vahetult enne reisi algust

  • Reisi alguses ei ole kindlustuskaitset. Lennu hilinemisel ning seetõttu jätkulennust maha jäämisel tuleb kaasnevad kulud ise katta.
  • Ootamatu haigestumise korral ei ole kaitset, kui haigestutakse juba enne poliisi sõlmimist või ooteajal ning reis tuleb ära jätta.
  • Lisanduvad kõikvõimalikud plaanivälised kulud.
  • Kõik kindlustusseltsid ei paku reisitõrke lisakaitset eriolukordade korral.

Reisikindlustuse hindu ja tingimusi saab võrrelda IIZI veebilehel. Tee ise oma valik veebilehel www.iizi.ee.

Jaga
Kommentaarid