Reisijuht käis vaatamas, milline näeb välja elu laevas, kus elavad puhkuse ajal 3560 inimest. Meie külaskäigu ajal olid enamus reisijatest muidugi mööda linna laiali valgunud, kuid mõned olid otsustanud ka päevaks laevale jääda. Meie kruiisijuhi arvates on neil maale mitteminemise põhjused erinevad: kes on siin juba liiga palju käinud, kes lihtsalt väsinud ja noorematel võib olla selja taga tormiline peo-öö, sest pidutsemiskohti laeval jätkub ning maaleminek oleks liiga koormav peale seda.

Sel hooajal 50. juubelit tähistava Princess Cruises´i laev Regal Princess on kõige suurem ja kõige uuem kompanii 18 laevaga laevastikus. 20. mail 2014. aastal valminud kruiisilaeal töötab 1346 meeskonnaliiget. Iga viie reisija kohta on üks teenindaja. See tähendab, et Regal princess on Premium-klassi kruiisilaev, kus pakutakse väga personaalset teenindust, suuremaid mugavusi ja laeval olles ei pea kuskil järjekorras ootama.

Samuti on pea kõigil kajutitel rõdud ehk oma tükike merevaadet vabas õhus. Princess Cruises alustaski 80ndatel rõdudega kruiisilaevade võidujooksu: nende esimese rõdurohke laeva järel proovisid ka kõik teised laevakompaniid tellida võimalikult paljude rõdudega aluseid.

Kruiisilaeval on 19 tekki, 1780 kajutit, 40 sviiti, 306 minisviiti, 360 lukskajutit rõduga, 732 lihtsat rõduga kajutit ja 342 sisekajutit. 81 protsenti kõigist välisküljel asuvatest kajutitest on privaatse rõduga.

Süüa saab kolmes suures söögisaalis. Lisaks on eksklusiivne Chef´s Table Lumiere, kus einestamine peakoka soovitsute saatel maksab ligi 100 dollarit ja peale sööki saab kaasa väikese retseptiraamatu maitsemeeltega kogetust. Veinisõpradele on Wine Cellar, itaalia toidu huvilistele Sabatini's, grillisõpradele Crown Grill, laste lemmik on ilmselt Gelato – itaaliapärane jäätisekohvik. International Café pakub kohvi ja kergemaid snäkke, Tea Tower on mugav teetuba, lisaks võib laeva 19-l tekil ringi uidates leida veinibaari Vines, Ocean Terrace Seafood baari, Alfredo's Pizzeria, Horizon Court Buffet, Prego (basseiniäärne pitsakoht) ja Trident Grilli, kust saab hamburgerit. Toateenindus töötab 24 tundi ööpäevas, seega saab endale igasuguseid hõrgutisi ka kajutisse tellida.

Kuigi Läänemerel on kruiisilaeval peatusi palju, on kavasse alati sokutatud ka mõni merepäev, kui seliatakse terve päev kaldale minemata. Sel ajal ja ka muudel päevadel on meelelahutuseks Princess Theater, Vista Lounge, Wheelhouse Bar, Club 6 Nightclub, Bellini's kokteilibaar, Crooners – martini baar, Churchill'i sigarisalong ja telestuudio. Princess Live! nimelises stuudios teevad päris saatejuhid otsesaateid, kus mängitakse mälumänge, tehakse vestlussaateid või astuvad üles meelelahutajad. Stuudios on ka publikukohad.

Pardal on mitmeid spaasid ja massaažisalonge, kõigile on avatud kino- ja teatrisaal. Ka laulatuseks on omaette ruumid ja altar. Kasiinodest, golfi- ja korvpalliväljakust rääkimata - need on ülemistel tekkidel olemas koos jooksurajaga ja jõusaaliga.
Millist laeva valida?

Regal Princess on naabriga võrreldes tõesti suur.

Kruiisikai.

Tallinna remondimehed on tulnud midagi parandama.

Sisemised veemõnud.

Üks müüdavatest Tallinna ekskursioonidest on infoekraanil.

Aatrium.

Pardalejäänud.

Muidugi saab merel pikki tunde ja päevi surnuks lüüa ka kasiinos.

Suveniirid. Need maalitakse muide laeval, reisijad saavad ise näha.

Seinal on mosaiik turistipiltidest, mis eemalt vaadates on laeva kujuga.

Mosaiikpilt suures plaanis.

Vaatamata laeva noorele eale käivad juba väikesed parandustööd.

Üks laeva tõmbenumbritest - paremal kulgev kaarekujuline klaassild mere kohal.

Inimesed hakkavad pealelõunal juba linnast tagasi tulema.

Päikesetekil: vabaõhukino ja basseinid.

Kino- ja teatrisaal.

Princess Cruises´i kuulsad rõdud.