Suure pildistamis- ja reisimiskogemusega Aivar Pihelgas korraldab mais koolituse, millel räägib nii reisi ettevalmistamisest kui reisil ellujäämisest - seda nii erinevatele klimaatilistele tingimustele kui kuritegevusele mõeldes.

Reisifotograafid tööhoos.

"Mida üldse kaasa võtta sõltub sellest, mida sa otsima lähed. On see safari, mägimatk, bussiekskurssioon või rannapuhkus - iga reis vajab täiesti erinevat ettevalimistust ja reisikoti pakkimist. On erinevad kliimaolud. Kuidas käituda pakases või troopilises niiskuses või kuivas ja liivatolmuses kõrbes? Jälle erinevad situatsioonid nõuavad erinevat ettevalmistust," kirjeldas Pihelgas reisfotograafide maailma valikuterohkust.

Professionaalse fotograafi kaamerakott

Reisimine lennukiga läheb järjest keerulisemaks, eriti kui kaasas on fototehnika ja elektroonika. Seetõttu keskendub koolitus üsna palju turvakotrolli läbimise ja lennuks käsipagasi pakkimise praktilisele poole ja Pihelgas jagab ka oma arvukaid kogemusi.
"Näitame ka kohapeal erinevaid fotokottide tüüpe ja toome välja olulise valikute tegemisel," lubab ta.
Ekstreemsustest ja turvalisusest räägib ta kindlasti ka: "Mind on üritatud röövida, proovitud paljaks varastada, kahel korral olen pidanud seisma relvatooru ees. On ähvardatud vangistusega, kui reisidokumentidega oli segadus."

Kõigile koolitusele registreerujatele paneb ta juba enne südamele, et kunagi ei tasu võtta asjatuid riske ja pole mõtet loobuda reisimisest ka hirmujuttude pärast.
"Üks on selge - rumalus maksab kindlasti kätte," on kogenud rändur otsekohene. Seetõttu ta püüabki oma kogemuste põhjal nõustada ja abistada.

Reisifotograafid tööhoos.

Koolitus toimub I AM Photographer esinduses Fahle majas Tartu mnt 84a, Tallinnas 16. mail algusega kell 18.00 ning kestab kaks ja pool tundi.
Eelisjärjekorras saavad registreeruda need, kes osalevad Reisijuht.ee reisifoto konkursil.

Koolitusest osavõtt maksab 20 eurot, registreeumiseks kirjuta: yritus@epl.ee.