Alates juunist tõuseb Helsingi lennuradadelt õhku ligi 200 lendu päevas. "Suvises sõidugraafikus on mitmeid uusi sihtkohti, aga ka vanad tuttavad linnad ning populaarsed suvituspiirkonnad nii Euroopas, Ameerikas kui ka Aasias,“ rõõmustas Soome lennujaamade operaatori Finavia müügi- ja liiniarenduse asepresident Petri Vuori.

Soome lennufirma Finnair lendab Helsingi lennujaamast suvehooajal ligi 70 Euroopa sihtkohta. Lennugraafikus on ka lai valik kaugemaid sihtkohti, millest uuteks on Dallas ning Seattle. Ameerika suunal saab Finnairi otselennuga Helsingist veel Los Angelesse, New York’i ja Chicagosse. Aasia linnadest on otseühendus Bangkoki, Delhi, Hongkongi, Tokyo, Shanghai, Souli, Singapuri ning uue sihtkohana ka Mumbaiga.

Norra lennufirma Norwegian taasalustab pärast pandeemiast põhjustatud pausi sel suvel Helsingist lende 27 sihtkohta. Norwegiani suvised sihtkohad on Chaniá Kreetal, Larnaca Küprosel, Palma de Mallorca Hispaanias, Nizza Lõuna-Prantsusmaal ning Split Horvaatias.

Helsingi lennujaama uus tulija Ryanair alustab otselende nelja sihtkohta: Alicante ja Barcelona Hispaanias, Veneetsia Itaalias ning Zadar Horvaatias. Pegasus Airlines avab uue lennuliini Istanbuli Sabiha Gökçeni lennujaama. Samuti jätkab lennufirma lende Türgis asuvasse Antalyasse.

Helsingi lennujaama naasevad ka lennufirmad Icelandair, Czech Airlines ja Sun Express, mis pakuvad otselende Reykjaviki, Prahasse, Izmiri ja Antalyasse. Hispaania lennufirma Vueling alustab taas lende Barcelonasse ning Kreeka lennufirma Agean Airlines Ateenasse. Rumeenia lennufirma Blue Air jätkab lendamist Bukaresti ning Easyjet Berliini.

Head valikut puhkuseks sobilikesse sihtkohtadesse reisimiseks pakuvad ka Soome piirkondlikud lennujaamad. Kokku haldab ja arendab Finavia Soomes 20 lennujaama, pakkudes parimaid kauglennuühendusi Põhjamaades ning võimaldades sujuvat reisimist Euroopa ja teiste maailmajagude vahel.