Toit

Toiduga on seekord lihtne. Pühapäevani saab Võrumaal võtta osa kohvikute ja restoranide nädalast UMA MEKK. See on nii populaarne ja kõhtu täitev üritus, et samal ajal polegi mõtet teisi toiduüritusi korraldada.

Mood

Kultuurikatlas näeb sel nädalavahetusel midagi värvikirevat, inspiratsioonirohket ja ilusat — käimas on kevadine moenädal. Sellega asi ei piirdu — värske moelaine käib üle Eesti nagu kevadine värske õhk. Näiteks Tartu Lõunakeskuses tuleb Disaininädal, Marimo Fashion butiigis on avatud uste päev ja kevadkollektsiooni tutvustus ning pühapäeval toimub Fotografiskas Hassan Hajjaj näitusel vestlus Lilli Jahiloga moest ja maailmast.

Põhjala tehas

Kuna Põhjalas toimub sel nädalavahetusel lausa kaks väga omanäolist üritust, siis on paslik see eraldi välja tuua. Esiteks saab külastada Toataimede festivali ning teiseks tõmmata jalga rulluisud ja tantsida — toimub rulluisudisko.

Muusika ja film

Tallinnas toimub taas Klavessiinifestival — see on ainulaadne sündmus kogu Euroopas. Erinevates kaunites saalides saab viiel päeval kuulata barokiaja geniaalseima helilooja Johann Sebastian Bachi loomingut. Pühapäeva päeval saab Tartus ERMi sillaalal kuulata tasuta erinevaid Big Bande.

See pole küll otseselt nädalavahetuse sündmus, aga soovitame siiski. Kumu Dokumentaal avab kevadhooaja ja seal näidatakse mitmeid kvaliteetfilme, mis on kõigile vaatamiseks tasuta.

Varia ja tuurid

Laupäeval toimub Raeapteegis avatud perepäev, kus külalised saavad osa võtta tasuta giidituurist muuseumiruumis ning soovijatele on all keldrisaalis Pidupäeva tee õpituba. Tartu Linnaraamatukogu peab aga sünnipäeva — toimuvad üritused ja võimalus tuua viivisevabalt ära kätteunustatud raamatud.

Pered on oodatud Lennusadamasse, kus saab teada kõike merepäästest ja muidugi Kumusse, kus igal pühapäeval toimub perehommik.

Tallinnas saab sel nädalavahetusel giidiga igasuguseid põnevaid kohti külastada. Näiteks toimub ekskursioon Linnahalli suletud uste taha, tuur Koplisse kui viimasesse Tallinna slummi ja tutvuda Botaanikaaias Kreeka loodusega. Tartus ERMis on aga giidiga tuur teemal ”Kui rõivas räägiks”.