Aprillis vallutavad tulbid Hollandi. Pikk nädalavahetus Kesk-Euroopas sobib hästi väikeseks lõõgastuseks ning ka kaugemad sihtkohad pakuvad enne suvekuumust leebemat temperatuuri.

Turistide hordid pole veel vallutanud populaarsemaid vaatamisväärsusi, seega on igaühel ruumi nautida kevadet, soojust ja just seda, mida süda ihkab. Aafrikaski on soojakraadid veel täiesti talutavad.

Casablanca, Maroko

Lääne-Aafrika rannik on kõige kuumem suvel, ent aprillis ootab turiste veel mõnus soojus. Casablanca, aga ka ehk trendikamad ja meeleolukamad Fez ja Marrakesh on suurepärased kevadsihtkohad, mis pakuvad turistidele täiuslikke liivarandu, head toitu ja mitmesuguseid elamusi.

Casablanca koloniaalstiilis arhitektuur on imetlemist väärt. Selles Maroko moodsaimas linnas aega veetes võib külastada Hassan II mošeed, teha sisseoste Quartier Habousi naabruses, nautida restoranides pakutavaid hõrgutisi ja osaleda mitmesugustel üritustel. Casablancast saab ette võtta ka päevaseid ja õhtuseid väljasõite kõrbesse, et nautida näiteks õhtusööki tähistaeva all.

Amsterdam, Holland

Kaasaegses Amsterdamis leidub hulgaliselt muuseume, restorane ja kauplusi, mis teevad linnast aastaringselt ideaalse reisisihtkoha. Hollandit iseloomustavad õitsvad lilled on kõige kaunim vaatepilt just aprillis. Seega on Amsterdam parimaks kevadiseks kohaks, kuhu suunduda. Põllud on täis rõõmsavärvilisi tulpe ning selle kõige imetlemiseks läheb vaja vaid jalgratast.

Hästi korraldatud ühistransport ning selgelt tähistatud teed julgustavad linnast ka veidi kaugemale sõitma. Umbes 40 km kaugusel asub Keukenhof, lilleparadiis, kus kevadel kasvab umbes 7 miljonit lilleõit. Aprillis tähistatakse ka Koningsdagi, Kuningapäeva, mil kogu riik pidutseb ja tänavad on täis kirbuturge ning meeleolukaid esinejaid.

Bangkok, Tai

Juba tuttav Tai ja selle pealinn Bangkok on alati suurepärased reisisihtkohad. Aprillis kõigub temperatuur +30 kraadi ringis, mistõttu saab aega veeta arvukates suurtes kaubanduskeskustes, templites ja jõel sõitvatel restoranlaevadel. Linn on hea peatuspaik teel riigi randadesse.

Aprilli keskpaigas (ametlikult 13.-15. aprillil) domineerib Bangkokis Songkrani festival, mille peamine eesmärk on meelelahutuste pakkumine. Kuuma aprilli muudab talutavaks mänguline veesõda. Pangad ja väiksemad butiigid sulgevad oma uksed ning tänavad täituvad pidutsejatega. Kohalike jaoks on see soodne aeg maal elavate sugulaste ja ka templite külastamiseks.

Kopenhaagen, Taani

Värske kevadine õhk ja avanevad terrassid teevad aprillis jalgrattasõbralikust Kopenhaagenist paeluva sihtkoha. Linna kuulsaim vaatamisväärsus Tivoli alustab oma suvehooaega aprilli esimestel nädalatel. Lastega peredele on see ideaalne koht muuseumide ja planetaariumi külastamiseks. Siin on suurepärased ostuvõimalused täiskasvanutele, hea restoranide valik ja pingevaba ning sõbralik atmosfäär.

Kopenhaagenit on tore avastada rentides jalgratta ning tehes ühepäevareisi Kronborgi lossi, jalutades mööda randa arhitektuuri ja parke imetledes või lihtsalt istudes ühel linna arvukatest terrassidest inimeste sagimist vaadates.

Zermatt, Šveits

Kevadine suusapuhkus on tore asi eriti nende jaoks, keda huvitavad rohkem suusatamisele järgnevad ettevõtmised kui puuderlumi ise. Šveitsi Alpides Matterhorni lähedal asuv Zermatt on aprillis Kesk-Euroopa üks parimaid suusakuurorte, kuna see asub piisavalt kõrgel ning lund on seal alati.

Kui lihavõttepühad välja arvata, on Zermatt aprillis vaiksem ja odavam kui kõrghooajal. Tõstukite ja baarilettide juures pole pikki järjekordi ning terrasse soojendab mõnusalt kevadine päike.

Boston, USA

Puhas ja terviklik Boston USA idarannikul on idülliline sihtkoht eelkõige linnahuvilistele. Ajaloolised hooned, rohetavad pargid ja põnevad muuseumid pakuvad meeldivaid elamusi.

Aprillis täitub Boston jooksjatega, sest maailmakuulus Bostoni maraton toimub igal aastal Patriots Day (Patriootide Päeva) ajal — aprilli kolmandal esmaspäeval.

Madeira, Portugal

Võluv Madeira saar on kevadesse ärkamas alles aprillis, mistõttu pole see veel päris rannapuhkuse sihtkoht. Need, kes unistavad rannamõnudest, peaksid ootama Madeirale tulekuga veel kuu aega.

Kõige kaunim on Madeira aga kevadel, mil vihmased talvekuud on möödas ja märtsi lõpu poole hakkavad temperatuurid lähenema +20 kraadile. Sel ajal viivad jalutuskäigud niisutuskanalite äärsete nõlvade radu pidi tärkava kevade lopsakasse loodusesse.

Florida, USA

Florida on üks parimaid sihtkohti kevadpuhkuse veetmiseks. Aprillis on päikesepaistelised päevad pikad ja ilm soe. See teeb sellest oivalise koha rannapuhkuseks.

Miami kunsti- ja kaubanduskeskused, Miami Beachi liivarannad ning pastellvärvides art deco stiilis ehitised, Everglades'i rahvuspark alligaatoritega ja Orlando lõbustuspark on ideaalsed sihtkohad kogu perele.

Salar de Uyuny, Boliivia

Lõuna-Ameerikas paiknev Boliivia toob meie soovitusnimekirja eksootikat. Seal asub enam kui kolme kilomeetri kõrgusel maailma suurim soolakõrb Salar de Uyuni. Pärast aprilli vihmaperioodi asub see pooleldi vee all ning muudab mägedest ja vulkaanidest ümbritsetud valged tasandikud otsekui suureks peegliks.

Sel ajal on piirkonnas turismi kõrghooaeg, sest vaatepilti tullakse imetlema kogu maailmast. Sestap tõusevad organiseeritud ekskursioonide hinnad. Otsekui mingist teisest maailmast pärit maastik on aga seda kindlasti väärt.

Calais, Prantsusmaa

Põhja-Prantsusmaa on kevadeti maaliline sihtkoht, kuigi ilm rannapuhkuseks on veel võrdlemisi jahe. Tärkav loodus ja värske mereõhk teevad sellest aga mõnusa külastuskoha ka väljaspool kõrghooaega. Calais’st lõuna pool on aprillis taevas täis värvikirevaid tuulelohesid, sest Berck sur Meri rannal on alates 1986. aastast peetud rahvusvahelist lohefestivali.

La Manche’i väina all oleva Mandri-Euroopat Inglismaaga ühendava tunneli teine ​​ots asub Calais’s. Piirkond on ajalooliselt oluline ka seetõttu, et Calais’st ida pool asub Dunkerque’i linn, mis mängis võtmerolli II maailmasõda lõpetanud sündmustes.

Allikas: Napsu

Fotod: Shutterstock