„Alates 2022. aasta algusest on lennukikütuse hind tõusnud ligi 60 protsenti. Seni, kuni kütuse hinnamuutused jätkuvad ning ebakindlus turul on suur, soovime oma reisijaid kaitsta jätkuvalt suurenevate kulude eest ning uue lisanduva teenustasuga tagame, et sel aastal Baltimaadest väljuvate reiside hinnad seoses võimaliku kütuse kallinemisega ei tõuse," ütles Novaturas grupi tegevjuht Vitalij Rakovski.

Tänavu märtsis, pärast seda, kui Venemaa alustas sõda Ukrainas, kerkisid hinnad veelgi ning aasta alguse seisuga võrreldes tõusis nafta barreli hind 80 dollarilt 130 dollarini. Sellised kütusehinna hüpped mõjutavad otseselt turismimajandust, sest transpordi osa kogu reisipaketi hinnast moodustab keskmiselt ligi kolmandiku.

"Kütuse hinnatõusu kaitse" teenustasu kehtib nii uutele kui ka varem ostetud reisibroneeringutele. Kui lennukikütuse hind peaks tulevikus kallinema ligi 25 protsenti, tõuseks reisikorraldaja arvutuste kohaselt reisi maksumus vähemalt 30 eurot. "Kütuse hinnatõusu kaitse" teenustasu on Novatoursi klientidele fikseeritud hinnaga, mis teeb selleks reisija kohta 11 eurot ja 50 senti. See moodustab keskmiselt kuni kaks protsenti reisi lõpphinnast.