Alates kolmapäevast pääsevad lapsed kõikjale koroonatõendit esitamata ja kaubanduskeskused võivad töötada ajapiiranguteta.

1. märtsist avatakse kõik suletud meelelahutuskeskused, kaob kohustus külastajaid registreerida ja poed lõpetavad koroonatõendite kontrolli.

1. aprillist aga loodetakse Lätis vabaneda peaaegu kõigist piiranguist. Siiski jääb kehtima meditsiinilise maski või respiraatori kandmise nõue ja hajutamine.

"Aktuaalse kaamera" korrespondent Ragnar Kond käis Lätis uurimas, kas ka Lätti reisimine ja seal töötamine muutub lihtsamaks. Kondi sõnul ootavad lätlased väga, et piirangute leevenemisel naaseks Lätti taas elu. "Riiki sisenemiseks on vaja endiselt koroonapassi, küll aga pääseb alates 1. märtsist tüütust covidpass.lv elektroonilisest täitmisest," vahendab Kond. "Ka ei pea ükskõik mis riigist tulijad jääma enam Lätis isolatsiooni. Ka Lätis töötamise tingimused leevenevad 1. märtsist, mis tähendab, et kõikjal pole enam vaktsineerimiskohustust, küll aga jääb see kehtima sotsiaalvaldkonnas ja meditsiinis ehk siis nendes sektorites, kus puututakse inimestega rohkem kokku."