“Tartu on koos Lõuna-Eestiga 2024. aasta Euroopa kultuuripealinn. Me kutsume siinsetest elamustest osa saama publikut nii Eestist kui välismaalt,” kinnitab Tartu 2024 loovjuht Kati Ilves. “Jääreivil tutvustame esimesi ametlikku programmi kuuluvaid sündmuseid, mis pakuvad meile eelolevatel aastatel Tartus ja Lõuna-Eestis erilisi kogemusi ning muudavad kunstide kaudu maailma.” Tiitliaasta avapidustusteni on jäänud kaks aastat. Loovjuhi sõnul täieneb ametlik programm sel ja järgmisel aastal veel paljude Tartule ja Lõuna-Eestile omaste kui ka uute sündmustega.

Ansambli REDEL liige Indrek Vaheoja: "REDEL tuleb koos oma võrratu tantsutrupiga talvisesse Tartusse, et tähistada Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 esimeste elamuste valla laskmist. Redel aitab jõuda sinna, kuhu ilma ei ulata."

Pärast REDELi kontserti toimub maailma esiettekanne Eesti audiovisuaalse folktroonikaansambli OOPUSe poolt, kes esitleb valgusinstallatsioonide saatel uudisteost “Maailma loomine”. Õhtu lõpetab Kersten Kõrge DJ-setiga.

Jääreiviga samal ajal avatakse Raekoja platsil Tartu 2024 programmile pühendatud hüpiknäitus, kus külastajad saavad tutvuda lähemalt elamustega, mida 2024. aastal on Tartus ja Lõuna-Eestis võimalik kogeda.

Tasuta vabaõhupeole on oodatud kaasareivima kõik kultuurihuvilised Tartust, Lõuna-Eestist ja kaugemalt.

Euroopa kultuuripealinna programmi tutvustamiseks kasutatakse Tartu 2024 uuendatud visuaalset identiteeti, mis valmis koostöös Tartu loovagentuuriga NOPE Creative.

Sündmusele on oodatud haigusnähtudeta inimesed. Sihtasutus soovitab teha enne tulekut kodus antigeeni kiirtest, kanda maski ja hoida teiste osalistega distantsi.

Pidu on tasuta.