Peking sai hääletusel neli häält rohkem kui Almatõ Kasahstanis. Ülejäänud kandideerijad München, Barcelona, Kraków, Lviv, St. Moritz, Stockholm ja Oslo võtsid oma kandidatuuri erinevatel põhjustel tagasi.

Taliolümpiamängude ajal kasutatakse 15 suveolümpia jaoks ehitatud hoonet — tollal ehitati neid kokku 16. Kõige tuntum olümpiamängude toimumispaikadest on Hiina Rahvusstaadion, mis on siiani Pekingi suurimaks staadioniks. Oma erilise väjanägemise tõttu on hoone saanud hüüdnimeks Linnupesa (Niǎocháo). Ka sel korral, Beijing 2022 avaüritus ning lõputseremoonia viiakse läbi Linnupesas, mis mahutab 91 000 vaatajat.

Hoone väliskonstruktsioon on maailma suurim teras-struktuur, mille kohta sageli öeldakse, et see on kõige imetlusväärsem insenerisaavutus tänaseni.

Linnupesa. Foto: Hiina saatkond

Linnupesa lähedal on Pekingi Riiklik Veekeskus, kus 2008. aasta olümpiamängudel viidi läbi ujumisvõistlused ja toimuvad sünkroonujumised — ka see hoone on 2022. aastal saanud uue kasutuse. Kui teda enne nimetati veekuubikuks, siis nüüd on temast saanud Ice Cube ehk Jääkuubik ning seal toimuvad kurlinguvõistlused.

Jääkuubik. Foto: Hiina saatkond

Ainukese päris uue hoonena valmis 2022. aasta olümpiamängudeks Pekingis Ice Ribbon, ametliku nimega National Speed Skating Oval, hüüdnimega Jääpael, mis ongi nende olümpiamängude uueks näoks. Ehitas selle firma Populous, mille juht Tiric Chang kirjeldas, et inspiratsiooniks olid lapsepõlve traditsioonilised mängud jää peal, mille juures pandi jää peal olev ese keerlema ja selle keerlemiskiirus tekitas spiraali, mis tuletas meelde uisutajate liikumist jääl. Nii on hoonesse toodud 22 mitmekihilist painutatud klaasist toru. Nende sees on LED valgustus, mis annab võimaluse erinevaks valgustuseks näiteks öötundidel. Chang ise arvab, et hoonest saab populaarne paik fotode tegemiseks, sest peale oma välimuse on tal ka hea asukoht, nimelt 2008. aastal rajatud Olümpia Pargi ja seega Linnupesa ja Jääkuubiku läheduses. Hoone fassaad on täiesti läbipaistev ja seega pakub ta ka osalejate jaoks suurepärast vaadet korraga nii võitlustele kui pargile. Olgu ära mainitud ka see, et nii jää sulatamiseks kui valmistamiseks kasutatakse selles hoones esimest korda peaaegu 0-emissiooni karbondioksiidi tehnoloogiat. Jää paksust, temperatuuri ja struktuuri kontrollivad robotid. Kui uisutajate jaoks on temperatuur jää pealispinnal 10 kraadi, siis vaatajate jaoks on seda kohandatud meeldivamaks, nimelt 16 kraadi.

Jääpael. Foto: Hiina saatkond

Sportlaste liikumine võistluspaikadesse on muudetud probleemituks

Pealinna liikluses on tehtud mitmeid muudatusi, et sportlaste liikumine sujuks probleemitult — nii avati 21. jaanuaril eraldi niinimetatud olümpiarada, mis jääb avatuks 55 päevaks. Pekingi metrood pikendati 1000 kilomeetri võrra. Kui 2008. aastal oli Pekingi metrool vaid neli liini, siis nüüd on neid kokku 27 koos 459 metroojaamaga ning sellega on Pekingi metro suurim metroovõrgustik maailmas.

Kohalikke julgustatakse olümpia ajal töötama kodukontoris, et vähendada koormust linnaliiklusele.

Toimumiskohtadest kaks on Pekingis, üks linna keskel, teine eeslinnas. Kolmandaks paigaks on Zhangjiakou, populaarne suusatamiskoht. Et sportlased probleemitult ka sinna jõuaksid, ühendab uhiuus raudtee Intercity Railway kõiki kolme olümpiaküla. Pekingist alla 300kilomeetri kaugusel asuvasse kolmandasse olümpiakülla saab nüüd endise 3 - 4 tunni asemel 50 minutiga. Rong on esialgu ette nähtud ainult sportlastele ja meediale. Peking - Zhangjiakou kiirrong on maailma esimene 5G kiirrong, mille kiirus on 350 km tunnis. See niinimetatud intelligentne kiirrong avab ja sulgeb automaatselt uksed ning võimaldab ka otseülekandeid üritustest, võimaldatud on traadita laadimine ja otsustab ka ise valguse üle vastavalt vajadusele.

Maskotid. Foto: Hiina saatkond