Millest peaks kindlustuskaitse valimisel lähtuma, kui puhkusenädalatesse on plaanitud mõni ekstreemsem aktiviteet, selgitab IIZI isikukindlustuse vanemspetsialist Moonika Kaste.

Aktiivne puhkus nõuab lisakaitsega reisikindlustust

Enne kindlustusvaliku tegemist on oluline läbi mõelda oma reisi eesmärk ja plaanitavad tegevused. Talvisel ajal on eriti populaarsed suusareisid mägedesse või surfireis päikese alla. Paraku kujutavad need spordialad endast kõrgemat riski, mistõttu n-ö tavaline reisikindlustus ja meditsiiniabi kaitse nimetatud harrastustega seotud kahjusid ei hüvita ning juurde tuleks valida sobivad spordi lisakaitsed. Surfilaualt kukkudes või vigastades end suusanõlval võivad lisaks meditsiiniabikuludele ootamatult kalliks maksma minna pealtnäha teisejärgulised kulud — näiteks vigastatu helikopteriga transportimine mägedes või eraldatud rannalt haiglasse. Seega peaks lähtuvalt reisi ekstreemsemast iseloomust valima meditsiiniabi summa tavalisest suurema, vähemalt 100 000 €. Oluline on teada, et näiteks mäesuusatamisel pakuvad enamik kindlustusseltse kaitset vaid suusakeskustes märgistatud radadel, kuid väljaspool märgistatud suusaradu kindlustuskaitse puudub.

Spordialasid, mis vajad eraldi kõrgema riskiga kindlustuse valimist, on tegelikult mitmeid ning seltsidel on tingimuste osas erisusi. Siin tulevadki appi meie kindlustusspetsialistid, kes teevad pildi selgemaks ja oskavad täpselt sinu reisiks sobiva kindlustuskaitse välja otsida.

Suusapagas vajab lisakaitset

Pööra tähelepanu ka reisipagasile. Kui sinna kuulub spordivarustus, suusavarustus või hoopis mõni muusikainstrument, siis soovitame üle täpsustada, kas ja mis ulatuses seltsid pagasis olevaid esemeid hüvitavad.

Vastutuskindlustus päästab tahtmatult tekitatud õnnetuste kahjud

Kõige sagedamini tuleb tahtmatut kahju tekitamist kolmandatele osapooltele ette just suusareisidel, kus mäenõlvadel sõidetakse kogemata kellelegi otsa, mille tagajärjel tuleb katta vastaspoole tervisekahjud või katkine suusavarustus. Samuti võib vastutuskindlustuse olemasolust kasu olla lastega reisides, kui ootamatusi võib juhtuda näiteks hotellitoas, kus saab mänguhoos kahjustada teler või kaupluses, kus riiulilt aetakse midagi kogemata maha.

Reisikindlustus COVID kaitsega on endiselt oluline

Koroonaviirus ei ole veel taganemise märke näidanud. Lisaks sellele, et haigestumise tõttu vahetult enne reisi jääb minek katki, võib reisija haigestuda koroonaviirusesse ka reisi ajal, mis omakorda sunnib reisija jääma välisriigis isolatsiooni.

Elu on näidanud, et reisikindlustuse valimisel ei tohiks keskenduda soodsaima pakkumise leidmisele, vaid olulised on kindlustustingimused, mis vastaksid reisi olemusele (rannapuhkus, suusapuhkus, konverents, kontsert) ja reisija eripärale (laps, lapseootel naine, füüsilise töö tegija, mäesuusatamine või surfamine jt aktiivsed tegevused reisil).

IIZI soovitab: reisikalkulaatoris saab tutvuda lisaks erinevate seltside COVID kaitsetele ka teiste reisikindlustuses oluliste kindlustuskaitsete infoga, tingimuste võrdluste ja välistustega. Vajadusel küsi lisainfot IIZI maaklerilt.