Mehhiko on teine riik maailmas, mis kaotas kõik sisenemistingimused. Esimesena tegi seda 2021. aasta novembris El Salvador. Neisse riikidesse reisides pole vaja ette näidata ei vaktsiinipassi, negatiivset testitulemust ega tervisedeklaratsiooni.

Erinevalt suurest osast maailma riikidest on Mehhiko hoidnud oma piirid avatuna terve pandeemia aja. Selle tõttu on Mehhiko alates 2020. aastast olnud maailma populaarseim reisisihtkoht.

Kuni 2022. aasta alguseni tuli igal Mehhikosse sisenejal täita siiski tervisedeklaratsioon, kus tuli vastata küsimustele oma tervisliku seisundi ja lähikontaktide kohta koroonapositiivsetega. Tervisedeklaratsioonist loobumise põhjuseks tõi Mehhiko terviseamet faktid, et sellel puudub teaduslikult põhjendatud kasutegur ja see ainult aeglustab riiki sisenemise protsessi.

Mehhikosse sisenevate reisijate numbrid on juba ületanud 2019. aasta tulemused ja lennujaamad, eriti Cancuni lennujaam, on rahvast tulvil. Ootamatult suure reisijate läbivoolu tõttu tuleb ette lendude hilinemisi.

Allikas: Travel off Path