Otsi tasuta tegevusi

Kui uurida, mis üritusi piirkonnas toimub, leiab kindlasti selliseid, mis on tasuta. Näiteks võib selleks kasutada sotsiaalmeediat, guugeldada või lihtsalt jõuda sihtkohta ja esimesel õhtul teha väike jalutuskäik ning uurida plakateid. Alati toimub midagi põnevat ja ka sel viisil on võimalik linnaga hästi tuttavaks saada.

Rendi tuba, kus on köök või vähemalt mikrolaineahi

Paljud inimesed ei viitsi küll reisil olles ise süüa teha ja eelistavad kõike väljas osta, ent see võib kujuneda liiga kulukaks. Sööma aga peab ja seetõttu on hea, kui saab ööbimiskohas midagi ise valmistada. Kohalikust poest tooraineid ostes tuleb kõik kindlasti oluliselt soodsam ja võib-olla ka tervislikum.

Osta toitu kohalikust poest või turult

Turud on hea koht söögi ostmiseks, sest päeva lõpus lastakse hinnad alla ja nii võib saada toidukaubad palju soodsamalt. Kohalik pood on samuti hea, sest nii võib ise valmistada kohalikku toitu ilma, et peaks maksma kallist restoranihinda. Lihtne viis on osta kala või liha kohalikust poest ja see ise valmistada.

Võta snäkid ja vesi ise kaasa

Eriti hästi toimib see lastega. Tahes-tahtmata tekib lastel pikkadel reisipäevadel vajadus erinevate snäkkide järgi. Seetõttu on mõttekas osta snäkid ja vesi mingist majutuskoha juures asuvast väikesest poest varem valmis. Vaatamisväärsuste juures ja kohvikutes on need lihtsalt palju kallimad. Sealt tasub osta aga vaid selliseid asju, mida saab ainult sealt ja mitte kuskilt mujalt.

Kasuta punkte

Tuntud hotellikettidel on punktisüsteemid, millega võidad hinnas. Nii et kui eelistatud ööbimispaik on hotell, on mõttekas kasutada hotellikette, sest nii kogud punkte ja saad hiljem paremaid pakkumisi. Jällegi hea viis, kuidas raha säästa. Samuti on punktisüsteemid ka erinevatel lennufirmadel, misläbi saab samuti häid pakkumisi.

Kasuta turistikaarti

Erinevates linnades on erinevaid võimalusi pakkuvad turistikaardid. Mõned kehtivad päeva, teised kauem. Igal juhul on mõneks päevaks jäädes odavam osta päevakaart. Maksad küll korraga rohkem, ent hiljem tuleb kokku palju odavam. Nimelt saab tüüpilise turistikaardiga tasuta sisse peamistesse muuseumidesse, tasuta ühistransporti kasutada ja erinevaid soodustusi söögikohtades ja poodides.

Ära võta parimat tuba

Tuba võttes tasub mõelda, kui palju sa seal tegelikult aega veedad. Tüüpiline turist kasutab tuba vaid ööbimiseks, sest kogu päev ollakse linnas ja vaadatakse ringi. Seetõttu ei ole mõtet kulutada üüratuid summasi luksustoale, kus veedad vaid öö ja jood hommikul kohvi.

Ole paindlik lennureisi osas

Kui sul ei ole otseselt mõnele kohtumisele või üritusele kiirelt ja plaanid minna lihtsalt puhkama, tasuks lennuaegu ja istumiskohta planeerides olla võimalikult paindlik. Võib-olla pole nii hull sõita varajastel hommikutundidel ja istuda kitsas kohas. See kestab vaid paar tundi, kuid kokku hoitud rahasumma on märkimisväärne.

Rendi majutuskoht linna äärde

Kuna kasutad ööbimispaika ainult magamiseks ja hommikusöögiks, siis tasub rentida tuba, mis asub linna ääres. Suurlinnade kesklinnas on ööbimine kallis ja kuna suurem osa päevast kulgeb nii või naa linnas, siis saab kesklinna sõita ka metrooga või bussiga. Tavaliselt on suurlinnade bussi- ja metrooliiklus väga hea ja kiire.

Rendi mitme toa asemel korter

Selle asemel, et sõpradega reisile minnes iga üks oma toa võtab, on mõttekas hoopis kamba peale korter üürida. Päris palju on ka mitmetoaliseid kortereid. Kokkuvõttes tuleb nii soodsam ja tavaliselt on korteris ka kööginurk või mikrolaineahi ja veekeedukann.

Reisi hooajavälisel ajal

Teatud aeg aastas on inimeste seas reisimiseks populaarsem. Sellest tulenevalt on tipphooajal ka hinnad kallimad. Näiteks langevad peale tipphooaega söögikohtades hinnad märgatavalt ja muuseumipiletid muutuvad odavamaks. Samuti odavnevad ka lennupiletid ja majutushind. Kui vähegi võimalik, tasuks oma reis planeerida ajal, mil tipphooaeg on möödas.

Kasuta lõunapakkumist

Paljudel söögikohtadel on head päevapakkumised, mis kujutavad endast suurt portsu mõistliku hinna eest. Seetõttu tasub kõht lõuna ajal täis süüa. Soovi korral võib osta ka õhtuks teise portsu kaasa.

Ära söö kohtades, mis on linna tõmbenumbrite lähedal

Tavaliselt on vaatamisväärsuste lähedal asuvate söögikohtade hinnad oluliselt kõrgemad. Tasub jalutada paar kvartalit kaugemale ja söögikohtade hinnad muutuvad odavamaks.

Tee endale eelarve ja järgi seda

Sea endale juba reisi alguses eesmärgid, kui palju plaanid kuskil kulutada. Ilmselgelt kulub mõnes kohas rohkem raha, kuid on ka kohti, mille pealt saab raha kokku hoida. Eelarve on hea viis vältimaks mõttetuid kulutusi. Muidugi sõltub kõik inimesest ja võimalustest, kuid kellel on piiratud vahendid ja soov reisida, aitab kulude kokkuhoid palju.