Kindlasti tasub jõulupuhkuse ajal peatuda mõnes Tallinna hotellis, sest meelepäraseid tegevusi leidub kogu perele. Elavad aknad Viru tänaval, advendiaja retked loomaaia õhtuhämaruses, jõuluaja laternatuur Kalamajas on vaid mõned näited.

Kindlasti pakub rahuldust soetada originaalse disainiga kingitused Eesti Kunstiakadeemia jõuluturult, õppida väikesi praktilisi kinke ise valmistama või käia mõnel erilisel muuseumituuril: näiteks pakub Kiek in de Köki kindlustustemuuseumis meeleolukat retke „Jõuluõõv ja jõulurõõm", Vabamus saab teada, kuidas jõulutraditsioonid nõukaaja üle elasid ning Eesti Ajaloomuuseumi kõigis filiaalides kehtib kogu detsembri vältel eripakkumine ehk ühe piletiga saab sisse kaks inimest.

Ainulaadne piparkoogikunsti näitus „Piparkoogimaania" toimub juba 15. korda. Näitusel osaleb üle saja kunstniku, disaineri ja arhitekti, kes kasutavad loominguks kokku 300 kg tainast. Näituse selle aasta teemaks on „Muusika".

Piparkoogimaania. Foto: Puhka Eestis

Lisaks jõulurõõmule kutsuvad sportlikud talveüritused. Tallinnas saab kas ise osaleda või kaasa elada taliujumise festivalile. Otepääle ja Kuutsemäele minnes saab põigata kahevõistluse maailmakarika etapile, kus elada kaasa meie sportlasele Kristjan Ilvesele. Tartus on toimumas talvine tantsupäev.

Tehvandi spordikeskus. Foto: Puhka Eestis

Tartus pakub elamust ka hommiku- ja õhtumaist muusikakultuuri ühendav festival Orient et Occident, kus astuvad üles nii Eesti kui ka välisesinejad. Peale selle on Tartus ootamas jõululinn Tartu rikkalik programm Raekoja platsil uisuväljakust luulepangani. Eesti Rahva Muuseumis kutsub jõululaat, kuhu tullakse kauplema kõikjalt Eestist, ning atraktsioonid sise- ja välialal.

Kesk-Eestis Väätsal on avatud juba legendaarseks saanud jõuluaknad ning toimub ka jõuluturg. Virumaal kutsuvad mutid jõuluseiklusele Kaevandusmuuseumis ja Rakveres on valgusshow Vallimäel.

Väätsa jõuluaknad. Foto: Puhka Eestis