Värvikas Egiptus on konkurentsitult populaarseim sihtkoht sügistalviseks puhkuseks. Reisisõpru köidab Punase mere kirev veealune maailm, ideaalsed tingimused veespordi harrastamiseks, rikkalik valik heal tasemel hotelle ja põnevad ajaloolised paigad. See Põhja-Aafrika kirdeosas asuv riik tervitab alati särava päikese ja külalislahkusega ning üllatab eriliste paikadega. Novatours jagab soovitusi, mida tasuks Egiptusesse minnes külastada.

Värviline kanjon
Siinai poolsaarel asuv Nuweiba kanjon kutsub avastama looduse imelist kätetööd. Tegemist on ligi 40 meetri kõrguse mitmevärvilistest kivimitest labürindiga, millele annavad tooni roosad, punased, lillad ja kollased varjundid.

Vaalade org ehk Wadi al-Hitani
Egiptuse põhjaosas umbes 150 km kaugusel Kairost asuv paik on turistide seas vähe tuntud, kuid seevastu äärmiselt muljetavaldav. Vaalade org on eelajalooliste vaalaliikide fossiilide leiukoht. Need leiud tõestavad, et Egiptus asub kunagises merepõhjas. Fossiilid, mis avastati enam kui sajand tagasi, hämmastasid nii paleontolooge kui ka kõiki külastajaid. Siiski, Vaalade orgu pääsevate turistide arv on piiratud. Igal aastal saavad siia tulla vaid tuhat õnnelikku. Alates 2005. aastast kuulub Vaalade org UNESCO maailmapärandi nimistusse.

Sinine auk
Siinai poolsaar meelitab ka neid, kes jahivad ekstreemsemaid elamusi. Sukeldujate seas ääretult populaarne sinine auk on veealuse korallrahu vahel paiknev tunnel, mis lummab küll erakordse iluga, kuid on samal ajal ka väga ohtlik. Seoses keeruliste oludega lubatakse sinna vaid kvalifitseerunud sukeldujaid.

Valge kõrb
Egiptuse üks silmapaistvamaid loodusobjekte on Valge kõrb ehk Sahara El Beyda. Kõrb oli miljoneid aastaid tagasi mere põhi. Kui vesi hakkas taanduma, hävines ka kogu vee-elustik, jättes alles vaid kriitkaljud, mis seisavad uhkelt tänaseni. Kõrbe valge liiv mõjub atraktiivselt ning justkui võõrale planeedile omased pinnavormid hämmastavad kõiki külastajaid. Pidev erosioon on kivimoodustised lihvinud erinevateks kujudeks, seega meenutab avanev vaade mõneti tundmatut planeeti. Valge kõrbe külastajatel tasub olla ettevaatlik - tegemist on looduskaitse all oleva paigaga ning paljude hoolimatute inimeste tegevuse tõttu on unikaalsed kriitkaljud vaikselt hävinemas.

Roheline Luxor
Egiptuses puhkajatel tasub külastada Vana-Egiptuse pealinna Luxorit, kus muljetavaldavad templid ja obeliskid meenutavad ammust vaaraode aega. Luxoris saad vaadata üht Egiptuse võimsamat ja paremini säilinud pühakoda Karnaki templit, jalutada Sfinkside alleel Luxori templini, näha graniidist ja kvartsist valmistatud vaarao Ramsese II kuju, vaarao Hatšepsut'i auks püstitatud kaljutemplit ning müstilist Kuningate Orgu, mida kasutati pea 500 aasta vältel vaaraode ja teiste ülikute matmispaigana.

Sharm el Nagas
Sharm el Nagas asub elav korallrahu, mida peetakse üheks kõige unikaalsemaks sukeldumispaigaks kogu maailmas. Peen valge liiv, palmipuud ja mugavad lamamistoolid annavad Sulle võimaluse nautida mitte ainult sukeldumist, vaid pakuvad ka võimalust mõnusaks rannapuhkuseks. Suur korallrahu algab kohe ranniku äärest, seega ei pea muret tundma suurte lainete ega järsku sügavaks mineva merepõhja pärast.

Niiluse jõe kruiis
Egiptuse lõunaosas asuvat Assuani linna külastades soovitame minna Niiluse jõe kruiisile. Laevareisil näed Assuani paisu, kust avanevad suurepärased vaated Niilusele ja Nasseri järvele, tutvuda Philae templiga ning ümberkaudsete saartega. Kruiisil osalejatele pakutakse ööbimisvõimalust veepealsetes majutuskohtades, mis annab reisile juurde veelgi omapära ja põnevust.

Hurghada: seiklused kogu perele
Egiptuse populaarseimad kuurordid Sharm el Sheikh ja Hurghada meelitavad igal aastal tuhandeid puhkajaid. Piirkonna suurim kuurort Hurghada pakub mitmesuguseid puhkamisvõimalusi kogu perele. Neile, kes armastavad puhata aktiivselt, saavad sukelduda veealusesse värvikasse maailma, proovida purjelauasõitu või lohesurfi. Kuurordis on mitmeid veespordikeskuseid, kust saab laenutada vajalikku varustust ning osaleda koolitustel.

Hurghada ümbruses, Punase mere ranniku ääres on teisigi hästi arenenud kuurortlinnu suurepäraste hotellide ja heade puhkamisvõimalustega. Näiteks Makadi Bay, Soma Bay ja Madinat Makadi, samuti väärib märkimist ka kaasaegne Sahl Hasheesh’i kuurort.

Punase mere ranniku kõige eksklusiivsemaks ja elegantsemaks kuurordiks peetakse El Gounat, mida nimetatakse tänu sealsetele laguunidele ja kanalitele sageli ka Egiptuse Veneetsiaks. Kuurordi sissepääs on piiratud ning iga sisenejat tervitavad esmalt turvamehed. Tänu sellele on El Gounas tunduvalt vähem turiste ja külastajad saavad nautida rahulikku puhkust. El Gouna arhitektuur on omapärane - domineerivad madalad bangalo tüüpi hotellid, mis on ühendatud sildadega ning külastajad tuuakse hotelli juurde kanalitel sõitvate paatidega. El Gounas saab puhata vaiksetel randadel, imetleda rohelust ja õitsvat loodust ning avastada värviküllast merepõhja.

Sharm el Sheikh: sukeldujate paradiis
Siinai poolsaarel asuvat Sharm el Sheikhi peetakse maailma tähtsaimaks sukeldumiskeskuseks. Punase mere salapärane ja värvikas maailm on kuurordi peamiseks turismiatraktsiooniks, seda eriti tänu lõunaosas asuvale Ras Mohamedi rahvuspargile, meelitab sinna rohkelt sukeldumisentusiaste. Teisalt sobib kuurort ka rahuliku rannapuhkuse veetmiseks.

Sukeldujaid köidab piirkonna salapärane veealune maailm. Alates 1941. aastal uppunud Briti laeva Thistlegorm'i vrakist kuni Ras Mohamedi populaarseima korallrahuni Yolanda Reef. Hobisukeldujatele sobib hästi Ras Un Sid’i rand. Tõsi, need kes otsustavad seal rannapuhkust nautida, peavad vaeva nägema sobiva koha leidmisel, sest rannik on kivine.

Sharm el Sheikh koosneb kuuest kuurortpiirkonnast: Ras Nosrani, Shark's Bay, Nabq Bay, Hadaba, Vana Sharm el Sheikh ja Naama Bay. Viimane neist on Sharm el Sheikhi suurim kuurort, mis paistab silma lopsakate palmialleede, uhkete hotellide, arvukate poodide, mereanni- ja kalarestoranide, ööklubide ja kasiinode poolest.