RIA Novosti andmetel on haiglasse viidud 29 Vene, 14 Eesti ja neli Tšehhi turisti.

Võetud on analüüsid toidust ja jookitest hotelli köögist ja külmikutest.

Lisaks sellele on Egiptuse peaprokuratuuri töötajad küsitlenud arste, mürgituse saanud turiste ja teisi hotelli külalisi, kes tunnevad end hästi, kuigi sõid sama toitu.

„Peaprokuratuuri üle kuulatud peakokk, hotelli direktori abi toidu ja jookide alal ja hotelli kvaliteedi eest vastutaja eitavad süüdistusi enda aadressil, mille tõttu peaprokuratuur pidas nad kinni ja andis politseile käsu viia läbi kontroll,” teatas Egiptuse peaprokuratuur.

Egiptuse turismiministri asetäitja ütles RIA Novostile, et võimud sulgesid hotelli AMC Royal määramata ajaks, kuni on täidetud kõik tegutsemiseks vajalikud kriteeriumid.

Hotelli direktor kõrvaldati kolmeks kuuks töölt.

Kliendid viidi kõrval asuvasse hotelli

Reisikorraldaja Novatours turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg ütles, et nende klientidest viibib AMC Royal hotellis kokku 8 reisijat, kellest keegi tervisehäda ei kaeba ega haiglas ei ole. "Turvalisuse huvides jätkavad kõik meie kliendid puhkust alates täna keskpäevast kõrval asuvas hotellis Hawaii Caesar Dreams Resort Aqua Park," lisas ta.

Riisberg lisas, et nad on ühenduses oma klientidega reisiesindajatega ja kogenud välispartneritega, kes hoiavad kohapeal olukorral silma peal. "Antud hotelli müüvad pakette ka teised reisikorraldajad Eestist. Varemalt ei ole selle hotelliga probleeme esinenud ning loodetavasti selgitavad kohalikud turismiametnikud kiiresti välja, mis põhjustas osadele turistidele sellise kahetsusväärse kõhutõve," kirjeldas Riisberg.