Teine publikumagnet on tasuta laseršõu “Linea Temporis” Jaani kirikus, mida näeb nii reedel kui laupäeval kell 18.00-00.00. Valgusetendus, mida saadab eesti heliloojate muusika, kestab 15 minutit ning publik lubatakse kirikusse seega iga 15 minuti tagant. Loomulikult võib lummavat šõud soovi korral vaadata kasvõi tund aega järjest!

Galeriis Pallas (Riia 11) jäävad ka peale festivali lõppu avatuks kolme rahvusvaheliselt hinnatud kunstniku — jaapanlase Tatsuru Arai ja Hispaanias resideeruvate Maria Pazi ehk Extoticdoti ja Paola Medina Querini — keerulise nimega, aga väga lihtsalt vaimustust tekitav näitus “Kontiinumi teisendus”.
Täna ja homme (29.-30. oktoobril) Tartus Eesti Rahva Muuseumis toimuval Valgusmessil esitletakse ja tutvustatakse nii uusi valgusteid hoovi ja tuppa kui ka dekoratiiv- ja jõuluvalgustust. Valik ootab ka valgustusmaailma proffe, neid, kes tegelevad lavavalgusega.

Eesti valgustisalongid ja -tootjad toovad Tartusse oma uusima valiku: näiteks tutvustab Eesti üks suurematest valgustisalongidest Hektor Light Valgusmessil esmakordselt uusi õuevalgusteid firmalt Karman, kus luuakse tooteid „kastist-väljas-mõtlemisviisi” kasutades ja suudetakse leida uusi lähenemisnurki valgustite disainile.

Eesti ettevõte MK Illumination mõtleb aga lähenevale pühadeajale, mil paljud just valguse abil oma kodus pühademeeleolu loovad. Valgusmessil esitlevad nad suuremõõtmelist valguspuud.
Viimase pooleteise aasta jooksul on inimesed hakanud uue pilguga vaatama nii oma kodusid kui ka ümbritsevat linnaruumi, kus vabas õhus jalutades ja sportides on palju aega veedetud — mõlemad peavad pakkuma meeldivat atmosfääri ja uusi elamusi ning sobima väga erinevateks tegevusteks, mille juures õige valgus mängib väga suurt rolli. Pandeemia on tõstnud päevakorrale kodukontori valgustamise.

Messi programmi avab meeleolukas töötuba, milles Eesti Vabakutseliste Teadlaste Akadeemia liikmed õpetavad, kuidas sidrunitest elektrit saada! Sidrunitest, vasest ja tsingist saab tõepoolest toota elektrit. Mitte nii palju, et laadida elektriautot või käivitada pesumasinat, kuid piisavalt, et põlema panna LED-tuled. Eesti Vabakutseliste Teadlaste Akadeemia liikmed õpetavad, kuidas ühendada omavahel umbes 200 sidrunit ning pigistada neist välja võimalikult suur kogus volte. Huvilised saavad ise kohapeal oma kätega sidrunitest patarei valmistada. Kes reedel töötuppa ei jõua, saab sidrunitest särtsu välja meelitada ka laupäeval.

Vaata fotosid valgusfestivalil toimuvatest üritustest ja Valgusrajast: