Liepāja kontserdimaja Great Amber

Imekaunis Liepāja linnas asub kontrastselt modernistlik ja ainulaadne kontserdimaja, mis meenutab hiiglasuurt merevaigutükki. Majas toimub vilgas kontserttegevus ja tegutseb omaenda sümfooniaorkester. Maja peamine kontsertsaal on ka digivõimekusega. Salvestatakse nii videos kui ka helis tipptasemel kontserte, mida kantakse üle internetis. Saali saab kasutada ka helistuudiona, sest saal asub maja keskel, isoleerituna kogu mürast, mis võib väljastpoolt kostuda.

Kontsertmaja direktor on suur Arvo Pärdi loomingu austaja.

Konsterdimaja teeb ka Eesti muusikutega tihedat koostööd ja praegu ongi käimas ühine projekt Tõnu Kaljustega. Kontsertmaja direktor on suur Arvo Pärdi loomingu austaja.

Majas tegutseb ka muusikakool, kus õpivad lapsed lasteaiaeast kuni keskkooli lõpuklassideni. Muusikakool on ettevalmistus konservatooriumiks.

Kogu kontserdimaja on monumentaalne vaatamisväärsus isegi ilma kontserti külastamata. Maja esimesel korrusel on kunstigalerii, mille näitused vahetuvad hooajaliselt. Ülemistelt korrustelt avanevad hunnitud vaated Liepāja linnale.

Promenade hotell – suurlinlik luksus merelinnas Liepājas

Promenade hotell Liepāja kesklinnas on lausa kohustuslik ööbimiskoht neile, kes hindavad tipptasemel teenindust, suurt mugavust ja personaalset lähenemist. Hotell on rajatud vanasse soolalattu ja siiani on hotelli telliskiviseintel näha soolajääke, mis aastatega tellistesse imbunud.

Promenade on luksushotell, mis tegelikult rahakotti liiga palju ei kergenda.

Hotellis on ka väike saunakompleks, kus saab lõõgastuda klassikalises Soome saunas ja aurusaunas. Samuti on võimalik nautida erinevaid hoolitsusi ja protseduure, et puhkus oleks veelgi lõõgastavam. Pärast kõike seda võib minna hotelli esimesele korrusele restorani keha kinnitama. Promenade on luksushotell, mis tegelikult rahakotti liiga palju ei kergenda. Superior-toa võib broneerida ligi 100 euro eest ööks ja vaated on kõigil tubadel kas Liepāja kuulsale ja uhkele kontserdimajale ja vanalinnale või siis kanalile, mis suubub merre.

Hotellitubade hinna sees on alati ka hommikusöök. Einestada saab restoranis või siis tellida hommikusöögi otse voodisse.

Rohkem informatsiooni sihtkohtadest Lätis leiad Latvia Travel kodulehelt https://www.latvia.travel/et. Maalilisi pilte ja reisisoovitusi leiad ka meie Instagramist @latviatravel ja Facebookist @LatviaTravel.

Jaga
Kommentaarid