Tērvetes vīni – koht, kus nautida Läti eksklusiivseid veine

Kõrvaltootena valmistatakse ka brändit. Seda juhul, kui mõni vein ei tule välja päris nii, nagu peaks.

Tērvetes vīni pruulikoda villib veine Läti parimatest marjadest ja puuviljadest. Tegemist on väga väikese ettevõtjaga, kes toodab umbkaudu 5000 pudelit veini aastas. Valikus on magusad ja poolkuivad veinid ning kaks vahuveini. Tērvetes vīni teeb näiteks vaarika-, ebaküdoonia-, kirsi-, õuna- ja rabarberiveini. Talviseks perioodiks valmistatakse jõuluveini, mis on mustasõstraveini baasil tehtud vürtsitatud veinijook. Kuid nende eriline firmamärk on hoopis tikrivein, mida armastavad paljud kohalikud. Tikritest tehakse ka vahuveini. Kõrvaltootena valmistatakse ka brändit. Seda juhul, kui mõni vein ei tule välja päris nii, nagu peaks. Siis destilleeritakse ebaõnnestunud veini, kuniks jook omandab kangema kraadi. Nii sünnib nüansirohke kange alkohol.

Zoltnersi restoran

Maagilises Zemgale ajaloolises piirkonnas paikneb keset kaunist loodust Zoltnersi restoran ja hotell. Stiilselt moodsa atmosfääriga restoran aitab suurepäraselt kurdistavast linnakärast hetkeks eemale saada ja nautida puhtaid Põhja-Euroopa maitseid. Menüü on küll lühike, kuid kõik pakutavad road on erilised ja läbimõeldud kulinaarsed hõrgutised. Peab aga mainima, et tegemist ei ole kindlasti taskukohase asutusega, kuid pisut kõrgema hinna eest saadud maitseelamused on seda absoluutselt väärt.

Kõik menüüs pakutav on valmistatud parimast värskest hooajalisest toorainest, seega muutub see vastavalt aastaajale.

Kõik menüüs pakutav on valmistatud parimast värskest hooajalisest toorainest, seega muutub see vastavalt aastaajale. Restoranis asub ka Zoltnersi mikropruulikoda, mille mõnusaid märjukesi saab loomulikult toidu kõrvale nautida. Kusjuures, kui kesvamärjuke peaks eriliselt meelepärane olema, saab seda pärast hõrgutiste nautimist kojugi kaasa osta.

Rohkem informatsiooni sihtkohtadest Lätis leiad Latvia Travel kodulehelt https://www.latvia.travel/et. Maalilisi pilte ja reisisoovitusi leiad ka meie Instagramist @latviatravel ja Facebookist @LatviaTravel.

Jaga
Kommentaarid