Neljatärnihotell Villa Ksenija – luksus Daugavpilsi kesklinna lähistel

Daugavpilsi üks kahest neljatärnihotellist, Villa Ksenija, on kohalike seas populaarne paik pulmade ja muude tähtsündmuste pidamiseks. Kaugemalt tulijad hindavad hotelli kõrget taset, luksuslikku interjööri, head teenindust ja hotelli esimesel korrusel asuvat suurepärast restorani. Villa Ksenijat võib nimetada butiikhotelliks, mis sai nime omanike tütre järgi. Hotell ja restoran rajati 19. sajandi villasse ja tegemist on killukese kõrgklassiga keset Daugavpilsi.

• Hotelli omanikud on Daugavpilsis asuva ettevõtte Magistr omanikud. Magistr tegeleb köite ja nööride tootmisega.

• Hotellis on kõigest kuus numbrituba, millest üks on sviit.

• Restoranis saab näha erilist liblikakollektsiooni.

• Restorani menüü koosneb Euroopa parimatest roogadest ja selle on kokku pannud pikaajalise kogemusega kokad, kes on aastaid jälginud külaliste maitse-eelistusi.

Krustpilsi lossis peidab end Jēkabpilsi ajaloomuuseum

Krustpilsi loss ehitati 13. sajandil ja see paikneb Daugava jõe kaldal. Loss on mitu korda põlenud ja seda on sõdade käigus rüüstatud, ent see on alati taastatud ning ootab nüüd kõiki ajaloohuvilisi külla. Lossi osa, milles elasid aadlikud, restaureeriti ja kogeda saab tõelist rännakut aadlite aega. Keskaegses lossikeldris saab küünlavalgel jalutada ja lossitornist avanevad kaunid vaated Daugava jõele ning lossipargile. Lossi esimesel korrusel asub põnev näitus, milles lähiajalugu on kombineeritud multimeediaga. Samuti näeb Läti kuulsa rallisõitja Reinis Nitišsi sõidukit, millesse saab ka sisse istuda ja tunda end tõelise ralliässana. Kõik, kes kunagi soovinud teada, mis tunne on kuumaõhupalliga lennata, saavad seda muuseumis katsetada, ilma et tegelikult taevas ringi lendleks.

• Krustpilsi loss on üks vanimaid losse Lätis. Selle ehitas 1237. aastal Riia peapiiskop Nikolajs de Magdeburg kindluseks teel Riiast Daugavpilsi.

• Parunite perekond von Korff elas ja tegutses lossis 16. sajandi keskpaigast alates üle 300 aasta.

• Pärast I maailmasõda asus lossis Latgale sõjavägi.

• Nõukogude ajal kasutas lossi ja kõrvalhooneid NSV Liidu sõjavägi.

• 1996. aastast asub lossis Jēkabpilsi ajaloomuuseum.

Rohkem informatsiooni sihtkohtadest Lätis leiad Latvia Travel kodulehelt https://www.latvia.travel/et. Maalilisi pilte ja reisisoovitusi leiad ka meie Instagramist @latviatravel ja Facebookist @LatviaTravel.

Jaga
Kommentaarid