Lugeja kirjutas murekirja, kus toob välja asjaolu, et vaktsiinipassile märgitakse 1/1, kui oled põdenud haiguse läbi või saanud ühe doosi. Selgub, et osad riigid sellise tõendiga riiki ei lase, nende seas ka Inglismaa.

Inglismaale reisimine peab olema põhjendatud. Esmalt tuleb teada, kas reisi alustatakse punasesse nimekirja arvatud riigist või mitte. Kuivõrd pole Eesti praegu punase riigi nimekirjas, siis pääsevad riiki lihtsamini üksnes täielikult vaktsineeritud isikud. Lisaks on vaja enne sisenemist broneerida aeg koroonaviiruse testiks, mis tuleb teha hiljemalt riiki sisenemise 2. päeval.

Kui tõend ei sisalda kahte vaktsiinidoosi olemasolu ehk kui on läbipõdemistõend või üks vaktsiin, siis kohalduvad üksnes vaktsineerimata isikutega võrdsustatud reeglid.

Täielikult vaktsineerimata isikud peavad esitama SARS-CoV-2 sertifikaadi negatiivse testi, mis peab olema tehtud kuni 72h enne reisi algust. Lisaks on vaja enne sisenemist broneerida ajad koroonaviiruse kordustestideks riiki sisenemise 2. ja 8. päeval. Kehtib ka 10-päevane liikumisvabaduse piirang.

Ühendkuningriiki reisimise tingimuste kohta saab teavet välisministeeriumi veebisaidilt Reisi Targalt. Inglisekeelset ja jooksvalt muutuvat teavet saab ka Eesti ühendkuningriigi saatkonnalt siit.

Jaga
Kommentaarid