Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul on seekordse talvise lennugraafiku näol tegemist sihtkohtade arvu osas läbi aega ühe parima talvise graafikuga. „Oktoobri lõpust kehtima hakkavas talvises lennuplaanis on juba täna 20% rohkem istekohti kui 2021. aasta suvel ning siia pole lisatud veel tšarterlendude istekohti. See on selgeks märgiks sektori taastumisest — on olemas nõudlus ning lennufirmad on sellele omalt poolt pakkumustega reageerinud,“ rääkis Pärgmäe ning lisas, et on hea meel näha, et sel talvel on reisijatel võimalik avastada nii vanu lemmikuid kui ka uusi sihtkohti ning lennuplaanis on kõigile midagi. Uutest sihtkohtadest on talvel graafikusse lisandumas Barcelona, Liverpool, Billund, Pariis Beauvais ja Rooma Ciampino, tagasi tulevad lennud Maltale, Düsseldorf Weeze ja Edinburghi. Suusareiside sõbrad saavad see talv valida lendude vahel Münchenisse, Zürichisse, Salzburgi, Viini ja kahte Milano lennujaama. Talviste sihtkohadega on võimalik tutvuda Tallinna Lennujaama kodulehel. „Seega pole soovitada muud, kui et on viimane aeg asuda talvist reisiplaani tegema“.

Pärgmäe lisas, et kuna pakkumus on suur, on lennufirmad hetkel tegemas aktiivselt ka sooduskampaaniaid ning mitmetesse sihtkohtadesse on võimalik saada väga soodsa hinnaga pileteid. „Siiski tasub meeles pidada, et enne reisile suundumist tuleb end kurssi viia sihtriigi nõuetega ning võtta kaasa kõik vajalikud dokumendid. Kui viimase paari aasta jooksul pole reisil käidud, tasub kindlasti üle kontrollida ka reisidokumentide kehtivusaeg, seda eriti väljapoole Euroopa Liitu reisides”.

Septembris läbis Tallinna lennujaama 165 199 reisijat, mida oli üle kolme korra enam kui eelmise aasta samal kuul. Nii lendude kui müügis olnud istekohtade arv oli võrreldes augustiga septembris suurem, kuid puhkuseperioodi lõppedes jäi regulaarlendude keskmine täituvus 64% juurde.

Septembris avas Wizz Air otseliini Tallinna ja Napoli vahel, samuti alustas Türgi lennufirma Pegasus hooajalisi regulaarlende Antalyasse. Kokku oli võimalik septembris otselendudel lennata 30 sihtkohta, millest kõige enam kasutati Riia ja Frankfurdi sõlmjaamasid. Kõige populaarsemad tellimuslendude sihtkohad olid Türgi ja Kreeka, aga ka Bulgaaria ja Montenegro kuurordid.

Septembris toimus 2897 lennuoperatsiooni, mis teeb keskmiselt 96 maandumist ja õhkutõusu päevas.

Kolme kvartali kokkuvõttes on Tallinna lennujaama läbinud 785 054 reisijat ning toimunud 18 107 lennuoperatsiooni.