Esmaspäeval kell 21.20 tuli Delfi vihjelisti vihje, et SmartLynxi lend MYX552 hilineb — väljalend Rhodoselt pidi toimuma esmaspäeval kell 19.50, kuid mingit infot ei olnud. “Tablool on ainult info ”delayed”, kirjutas lugeja.

Vihje jätkuks kirjutas sama inimene eile kell 11.06, et esmaspäeval väljuma pidanud Smartlynx lend number 552 pole siiani väljunud. “Reisijad majutati ööseks hotelli,” andis lugeja teda. “Kella kümnest hommikul paluti valmis olla. Siiani rahvas ootab ja pole infot, mis toimub.”

Võtsime ka telefoni teel ühendust ühe kohapeal viibiva eestlasega, kes eile kell 12.30 ütles, et mingit teavet, millal lend võiks väljuda, pole tulnud, aga inimestele jagati toidukupongid ja saadeti nad tagasi hotelli. “Väga raske on siin väikeste lastega niimoodi edasi-tagasi käia, kui pole mingit konktreetset infot,” rääkis reisija.

Eile kell 13 saabus uus infokild — kuna lennuki meeskond sõi reisijatega samas hotellis lõunat, siis inimesed panid tähele, et piloodid saadeti hotellist lennujaama ja ringles jutt, et nad viidi lennukit testima.

Peagi anti ka reisijatele infot ja teatati, et lennuk väljub kell 16.00 ja kell 14.00 tuleb buss neile hotelli järele. Niigi juba väntsutatud inimesed — osa neist olid just plaaninud last magama panna — pidid asjad jälle kiiresti kokku panema ja lennujaama minema. Seekordne ootamine pikk ei olnud, lennuk väljus tõesti kell 16.00. Piloot vabandas ja selgitas, et tehniline põhjus, miks lennuk viibis, oli pardakompuutri rike, mida ei saanud varem parandada ja mida pidi peale parandamist veel testima. Väsinud reisijad jõudsid Tallinnasse kell 19.30.

Reisijuhi allikas ei ole siiski SmartLynxi suhtes liiga kriitiline ja ütleb, et hea, et lõpuks ikkagi koju jõuti. Lihtsalt lennufirma oleks võinud inimesi arengute ja uue väljumisaja kohta paremini informeerida. Oleks inimesed juba hommikul teadnud, mis kell lennuk väljub, oleks jõudnud veel mere või basseini ääres käia, ootel olles polnud oma tegevuste planeerimine võimalik.

SmartLynxi Airlines’i brändi- ja kommunikatsioonijuht Snezana Tomic vastas Reisijuhi eilehommikusele päringule lennu hilinemise põhjuste kohta nii:

“4. oktoobri lend number MYX552 Rhodoselt Tallinnasse lükati edasi tehniliste probleemide tõttu ja väljub täna, kui probleemid on lahendatud. Kõik reisijad majutati Rhodos Palace hotelli ja jagati neile toidukupongid ajani, kui selgub uus lennuki väljumisaeg. Reisijaid teavitatakse kohe, kui uus väljumisaeg selgub ja toimetatakse nad lennujaama.”

Lugeja fotod olukorrast Rhodose lennujaamas: