Kammerlikuma elamuse austajad on oodatud Tallinna Kitarrifestivalile. Samuti tuletame kultuurihuvilistele meelde, et Fotografiskas on tulekul viimane avalik kuraatorituur 90ndate kunstirühmituse De Studio näitusel dramaturg Eero Epneriga.

Neil, kes pole Peipsi äärde ega Lõuna-Eestisse jõudnud, on suurepärane võimalus osa võtta Piirivere sibula ja kala päevast Tallinna vabaõhumuuseumis. Tutvustatakse Peipsiveere ja setu toidukultuuri ja käsitööd, toimub setukeelne palvus, millele järgneb praasnik seto leelo ja tantsudega. Loomasõbrad saavad Tallinnas imetleda kauneid loomi ja osavaid trikke maailmaklassi võistlusel Tallinn International Horseshow. Samuti on Tallinnas käimas kokteilinädal, kus proovida erilisi maitseid.

Täna algas oktoober ehk porikuu ning koos sellega ka porikuu festival, mis pakub palju tegevusi Loode-Eestis ning kestab kogu oktoobri vältel. Näiteks on sel nädalavahetusel tulekul mudatuurid Murru vanglas, Lombikohvik Murru karjääris, Metsanurme sügismatk.

90ndate kunsti meenutatakse ka Tartus, kus on veel viimaseid päevi võimalik näha näitust „Metsikud". Spordisõpru ootab Tartus ees linnamaraton, mille distants on ainulaadne Eestis: korduvaid ringe ei tehta, vaid iga kilomeeter 42 km pikkusel distantsil pakub uut elamust.

Kel aga nädalavahetusel Ida-Virumaale asja, võiks astuda läbi ka Mihklilaadalt Jõhvis: värsked kodumaised viljad ja käsitöökaubad ootavad.

Tartu linnamaraton. Foto: Puhka Eestis