"Külaliskorterite [juurde]ehitamise plaani pole," ütles Johan GTJ juhatuse liige Johan Lõuk Kuressaare jahisadama naabruses abaja ääres kõrguva merevaatega hotelli kohta väljaandele Saarte Hääl.

Ka hotelli nimi jääb Lõugu sõnul samaks. Broneerimiskeskkonnas booking.com on kasutusel juba nimi Meri Seaside Hotel, kuid sellele variatsioonile ei maksa Lõugu sõnul suuremat tähelepanu pöörata.

Hotelli endine omanik Kuressaare Sanatoorium AS hoidis viimastel aastatel Meri hotelli lahti ainult turismihooajal, pidevalt oli avatud kõrvalasuv veekeskusega Rüütli spaahotell, millel vanust kaks aastat vähem kui Meril.

Kuressaare Sanatoorium AS-i omanik ja Rüütli hotelli juhataja Laura Sohvie Liblik ütles müügitehingu põhjuseks soovi keskenduda uuenevale Rüütli hotellile ja selle veekeskusele, kus hetkel käimas remont ning mis avatakse sügisel.

Kuigi Johan Meri hotelli nime ei muuda, siis Liblik kinnitas, et Rüütli saab uue nime, mis avalikustatakse koos veekeskuse avamisega.

Spaahotell Meri oli omal ajal Eesti üks tuntumaid sanatooriume, mille rajas 2000. aastal Kuressaare Sanatoorium AS-i omanike Laura Sohvie ja Oskar Libliku vanaisa Prits Liblik.