"Visbyle jõudes satud otsekui keskaega, sest nädalavahetusel tõmbavad elanikud selga oma kaunimad keskaegsed riided ja pidu võib seega alata," muljetab Thea.

Saare tunneb ära tema kitsaste ja madalate majade ning kivilammaste skulptuuride järgi. Märkimata ei saa jääda ka tokkrooside värvikad õied, mis maju kaunistavad. Kogu linna ümbritseb muljetavaldav linnamüür. Müüri treppidel ronides saab näha pilkupüüdvat vaadet üle mere ja Visby kirikutorne. Kui ühest linnaväravast välja astuda, haarab koheselt pilku eelmiste sajandite arhitektuur.

Visby

Fiskargrändis, ühes peamises Gotlandi turistiatraktsioonis, saab lastega avastada Pippi Pikksuka ja tema sõprade Tommy ja Annika kommipoodi ning veeta lõbusalt aega meelelahutuspargis Kneippbyn. Seega võib nii mõnigi fänn Pipi filmidest koha ära tunda. Samuti saab seal uudistada Astrid Lindgreni näitust.

Visby

Kohalikku Gotlandi õlu saab maitsta pruulikojas Bryggeri, kus saab ka ise kujundada oma õllepudeli silti. Tõelise keskaja maitse saab suhu, kui proovida Gotlandi üht rahvustoitu - Saffranpannskaka. Too ei näe üldse pannkoogi moodi välja, kuid on oma kallist hinda imelise maitse tõttu väärt. Gotlandi võib nimetada põhjamaade tippgastronoomia paigaks, sest saarel on väga palju kõrgelt hinnatud restorane.

Visby
Visby

Otse pealinnast Visbyle viib viimast korda sel suvel Tallinki kruiis pühapäeval, 8. augustil.