Möödunud nädalal teenindas TS Laevad kahel liinil kokku 102 851 reisijat ja viis üle Väinamere rekordilised 42 026 sõidukit. Reisijaid oli 1% rohkem kui nädal varem, sõidukeid aga sama palju kui nädal varem.

TS Laevade juhatuse esimehe Indrek Randveeri sõnul teenindati Hiiumaa liinil 5% rohkem kui nädal varem. Sõidukeid aga 4% rohkem. „TS Laevade meeskond suutis kriisiolukorras reisijate huvides teha head koostööd mahutades sõidukeid laeva ülima täpsusega. Laupäeval ja pühapäeval ei pidanud enamik reisijaid sadamates pikalt ootama. Tegime pühapäeva öösel Heltermaalt ka lisareisi, et kõik soovijad üle vedada. See annab kinnitust, et inimesed pääsesid Hiiumaale suve nautima ning ka saarelt ära.“

Virtsu-Kuivastu liinil teenindati samal perioodil 68 703 reisijat ja viidi üle 29 049 sõidukit, mis on 1% vähem kui nädal varem.

„Täna soovib saartele reisida samuti suur hulk sõidukitega reisijad. Ooteaeg Rohuküla sadamas võib olla 1,5-3 tundi ning Virtsu sadamas kuni 2 tundi. Kuivastu ja Heltermaa sadamates hetkel pikki järjekordi pole. Kinnitame, et viime päeva lõpuks kõik soovijad üle,“ lisas Randveer.

TS Laevade parvlaevaga Tõll juhtus 22. juulil õnnetus, mille tõttu on laev Virtsu-Kuivastu liinilt eemal tõenäoliselt 10. augustini. 24-26. juulil teenindavad Virtsu-Kuivastu liini parvlaevad Piret ja Tiiu, Rohuküla-Heltermaa liini parvlaevad Leiger ja Regula.

Parvlaeva Tõll õnnetuse põhjuseid veel uuritakse.