Heade Peipsi Maitsete pidu, kus kõige tähtsamal kohal on Peipsi toit ja päeva peategelane on taasavastamist vajav Peipsi rääbis, mille selle aasta püüginorm on täis saanud. Seega on see sel aastal veel viimane võimalus värsket rääbist nautida.

Päeva jooksul toimuvad õpitoad rääbisest, „maitse palju jaksad“. Erinevaid retsepte ja rääbise valmistamise viise toovad teieni Grand Chef Emmanuel Wille, YliCool peakokk Urpo Reinthal, kalakokad Silver Ulm ja Martin Laiapea ja grillikunstnik Hannes Loopere.

Kogu päeva jooksul toimub muusikaline programm — Mustvee valla lauluansamblid, „Mehed Mandrilt“, „Lõõtsavägilased“ ja „Two tickets to Dublin“.

Festivalialal on avatud Peipsi parimate toiduvalmistajate ja tootjate müügikohad, kus peale peategelase rääbise pakutakse nii kohapeal maiustamiseks kui ka kaasa ostmiseks kõike muud maitsvat, mida Peipsi ääres tehakse.

Foto: Ülle Jukk

Kalanduse Teabekeskus kutsub kõiki suuri ja väikseid kalandushuvilisi Eesti vete uimelisi määrama ning kalade eluolust põnevaid seiku kuulama. Õpituba juhendab Anu Metsar. Lisaks on kohal miniloomaaed koos ponisõiduga.

Söömispidu toimub kell 10-17 ja päeva juhib Linnateatri näitleja Mart Toome.

Festivalipääse maksab 3 eurot, lastele on sissepääs tasuta. Festivalipääse sisaldab osavõttu kõikidest õpitubadest ja muusikalise programmi tasuta nautimist.

Täpsemat infot festivali kohta vaata SIIT!

Video eelmise aasta rääbisefestivalist leiad SIIT!

Foto: Joukko Sool