Perega looduses

Kui perega loodusesse minna ja perele mitte süüa pakkuda, võib pere pikapeale pahaseks muutuda. Alvar teab seda. Ja sellepärast teeb Alvar oma kaasale ja kahele lapsele (ja Timmule) looduses süüa. Koduaias kah, kui vaja. Ja millest vaja. Ning millest parasjagu saab. On need siis värskelt jõest välja sikutatud kalad, aiamaalt üles kaevatud kartulid või porgandid. Mõnusalt soe ja huumoorikas kanal, kust leiab toidutegemise retsepte ja nippe nii järele tegemiseks kui niisama, meeleheaks vaatamiseks. Eks nii selle videokokkamisega ongi — kõhtu täis ei saa, pigem vastupidi aga meele saab heaks.

Vaata videot:

Easy Outdoors

Üleelamisele ning looduses hakkamasaamisele keskenduv Easy Outdoors teeb kokkamisest seikluse. Viib vaataja köögi turvaliste seinte vahelt lumistele lagendikele, puudesaludesse, jõekallastele.

Põimides lummavalt üles võetud loodusvaated nutikate lahendustega kuidas saada söönuks tingimustes, kus see esmapilgul võimatu näib. Näiteks kuidas keeta muna, kui puudub pott? Või küpsetada liha, kui pole panni. Ehk metsas ei pea sugugi ainult käbijuppi närima, võib valmistada ka näiteks bataati kalkuniga.

Vaata videot:

Stigandr Bushcraft

Kui te arvate, et Stigands Bushcraft on mingi välismaine metsandus-kokandus-seikluskanal siis te eksite. Täitsa kodumaises metsas on selle kanali võtteplatsid. Vaadates seda kanalit, ei näe te mitte ainult seda, kuidas inimesed söövad, vaid ka seda, kuidas metsas tarvilike toiminguid teha. On selleks siis tule tegemine, varjualuse ehitamine või mõni muu eluliselt oluline toiming. Aga jah, söömine on teatavasti kõige eluliselt olulisem ja sellegi kohta leiab kanalilt hulka visuaalselt köitvat materjali. Näiteks kas te tahate teada, mis saab lõkkesse pistetud baguette'ist või maakeeli pikast saiast? Vaadake järele!

Vaata videot:

Kaitseliit

Kuidas söövad sõdurid? Hästi! Ja leidlikult. Selles võib veenduda, kui vaadata Kaitseliidu YouTube'i kanali kokakunstile pühendatud sektsiooni „Head isu!”

See on kanal, mis läheb söögitegemisest veel sammu edasigi, puudutades ka söögi hankimist, näiteks kevadisest loodusest ja sügisest metsast. Jagab nõuandeid käepäraste kokkamistarvikute, näiteks plekkpurgist priimuse valmistamiseks. Testib erinevaid militaarseid toidupakke ning puistab nippe, kuidas nende sisu maitseküllust rikastada.

Vaata videot:

Bushcraft Estland

Bushcraft Estlandi näoks ja hingeks on Erki Vaikre, kes on juba aastakümneid õpetanud eestlasi üle elama ja looduses hakkama saama. Ning loomulikult käib üle elamise ja looduses hakkama saamise juurde ka ise toidu valmistamine. Vabas õhus, lõkke peal, tihti ainult käepäraste vahenditega.

Erki olekust ja jutust paistab selgelt, et ta on ihu ja hingega asja juures ning ta teab, mida ta räägib. Kui lisada sellele korralik kaameratöö, looduskaunid võttepaigad ning isuäratavad toidud, siis on Bushcraft Estland kindlasti kanal, millel tasub silma peal hoida.

Vaata videot: