Magnus Kirt koos tippsportlasest elukaaslase Laura Ikauniece ja treener Marek Visteriga tõdesid esimeste Tõrva Veemõnula suplejatena, et selline kompleks sellises kohas on ideaalne paik tippvõistlustest taastumiseks ja uue jõu kogumiseks. Magnus rõõmustas, et loodetavasti saab ta seetõttu veeta ka rohkem aega oma kodukohas Tõrvas. Sportlasi võõrustas veemõnula eestvedaja, Tõrva vallavanem Maido Ruusmann.

Vaata galeriid sportlaste proovisuplusest:

Mulgimaa kuurortlinn Tõrva on tuntud oma järvede ja nüüd ka põneva veemõnula poolest. Äsja valminud hoones on 25-meetrine bassein, neli erinevat sauna, suur laste- ja mõnubassein, kaks mullivanni, lõõgastusala ja päikeseterrass, mida sportlased esmakordselt proovisid ja heaks kiitsid.

Ruusmanni sõnul on Tõrva järjest enam end ajaloolise kuurortlinnana kaardile kirjutamas. Tõrva on tuntud oma ilusate järvede poolest. Lisaks on ümber keskuse veel kettagolfi-, suusa-, kõnni- ja rattarajad, talvel valgustatud suusarajad. Sügisel valmib keskusest 250 meetri kaugusel ka uus staadion, mis teeb sellest kompleksist ühe kõige modernsema, aga kahtlemata parima looduskeskkonnaga kogu perele mõeldud terviseedendus- ja lõõgastuskompleksi Eestis.

Tõrva Veemõnula avatakse suurejooneliselt reede õhtul, 2. juulil, kell 22.00 Tõrva juurtega näitleja, laulja ja lavastaja Adeele Jaago eestvedamisel valmiva vabaõhulavastusega “Näkki nägid?”.

Veemõnula avamisega tähistavad tõrvalased 95. aastapäeva linnaõiguste saamisest, millele 30ndatel lisandus ametlik Mulgimaa kuurortlinna staatus. Ajalooline Mulgimaa on saanud rahvasuus ka nime Eestimaa Toskaana.