Uuest Via Hanseatica Plus marsruudi virtuaalsest reisiplaneerijast leiab pluss-alade turismiobjektid ja vaatamisväärsused, suvise marsruudi ning temaatilised teekonnad kultuurihuvilistele, loodusesõpradele, peredele ja toidugurmaanidele. Via Hanseatica Plus teekond läbib lisaks Riiale, Tartule ja Peterburile ka Viljandit, Rakveret, Pihkvat ja Viiburit.

Kuna sellel suvel ei ole Eesti-Vene piiriületus veel tavaturistina võimalik, kutsutakse kohalikke avastama Via Hanseatica Eesti alasid. Reisiplaneerija võimaldab kohtadega tutvuda ja koostada oma reisimarsruut.

Via Hanseatica kodulehel ootab kõiki seiklejaid vahva test. Testi läbijad saavad osaleda loosimises, kus on võimalik võita reisiteemalisi suveniire. Loosimine kestab 30. juunini ning auhindade seas on termostassid, istumisalused, pleedid ja palju muud. Reisiplaneerija, marsruudid ja testi leiab SIIT.

Via Hanseatica on Eestit, Lätit ja Venemaad ühendav rahvusvaheline turismimarsruut, mis toob esile iga riigi ainulaadsed vaatamisväärsused, ajaloo, kultuuri, sündmused ja maitseelamused.

Via Hanseatica Plus tegevusi rahastab Eesti-Vene piiriülese koostöö programm.

Eesti-Vene piiriülese koostöö programmi 2014-2020 eesmärk on edendada piiriülest koostööd Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni vahel, et soodustada sotsiaalmajanduslikku arengut mõlemal pool ühist piiri. Programmi kodulehe leiad SIIT.

Projekti kogueelarve kahe aasta peale on 510 068 eurot, millest omaosalusena kaetakse partnerite poolt 10%. Programmipoolne rahastus on kokku 459 061,2 eurot.