Välisriikide erinevad reisipiirangud tekitavad arusaamatusi, milliste tõenditega saab riigipiire ületada. Lauri Koost reisibüroost Nautilus Travel kirjeldas probleemi, mis tekib ühe vaktsiinidoosi saanud reisijal.

"Meile jõudis info, et reisija oli Eesti seaduste järgi vaktsineeritud läbipõdemise järgselt ühe vaktsiinidoosiga sellisest vaktsiinist, mis muidu vajaks kahte doosi. Saabudes sihtriiki tuvastas tervishoiutöötaja, et reisija on saanud ühe doosi ja ei allu seetõttu nendele piirangute vabastusele, mis kehtivad vaktsineeritud inimesele, kes on kaks doosi saanud. Tulevikus võiks olla mingi kava või plaan nendele reisijatele, kes saavad ühe doosi, et nad saaksid teise doosi."

Tartu Ülikooli viroloogia professori, teadusnõukoja juhi Irja Lutsari sõnul ei ole läbipõdenutele teist vaktsiinidoosi vaja.

"Oleme näinud, et see üks doos põdemise järgselt annab väga kõrge antikehade kontsentratsiooni. Väga mitmed riigid aktsepteerivad seda seisukohta. Kahjuks, jah, on olukord, et iga riik on oma reeglid teinud."