"Olen oma Soome ametikaaslase Sanna Mariniga töörände teemal rääkinud korduvalt, sealjuures Ülemkogu kohtumistel. Lisaks olen Ülemkogul tähelepanu juhtinud sellele, et töörände piiramine pole kooskõlas Euroopa Liidu Nõukogu soovitustega. Teisedki valitsuse liikmed on oma Soome kolleegidega töörände piirangute leevendamisest mitmeid kordi rääkinud. Olukord on keeruline ja puudutab tuhandete Eesti perede elukorraldust ning seepärast jätkame tööd lahenduse nimel," ütles peaminister Kaja Kallas pressiesindaja vahendusel ERR-ile.

Küsimusele, kuidas Soome suhtub esmaspäeval Euroopa Komisjoni esitatud soovitustele, mille kohaselt liikmesriigid võiksid ühtlustada ja leevendada liikumispiiranguid, mis puudutavad koroonatõendi omanikke, vastas Soome saatkonna pressinõunik Sanna-Leena Immanen, et sellekohane seadusandlus on Soomes ettevalmistamisel.

"Valitsuse ettepanekud parlamendile koroonastrateegia muutmiseks on valmimas. Seaduseelnõud on hinnangute saamiseks välja saadetud," märkis saatkonna esindaja. Ta viitas ka pere- ja sotsiaalteenuste ministri Krista Kiuru 21. mail öeldule, kui ministri sõnul hakatakse tulevikus piiriületusel arvestama koroonatõendit, mis kinnitab selle omaniku vaktsineeritust, haiguse läbipõdemist või hiljuti antud negatiivset koroonatesti.