Võtame piirangud maha. Pakume kõigile külastajatele piiramatult seda head Peipsi toitu, mida me ise siin igapäevaselt naudime. Ja see ei ole veel kõik, võtame piirangud maha ka joogiriiulitelt, anname sel suvel kõigile võimaluse maitsta neid jooke, mida vahepeal oleme pudelitesse ja vaatidesse kogunud.

Lisaks igapäevastele maitsenaudingutele korraldame ka kaks suuremat gurmaanide kokkusaamist, kus toome kõik korraga lauale. Et oskaksite oma maitsemeeli teritada ja enne põhiüritusi ka natuke paastuda, toome siinkohal välja ka kindlad kuupäevad, millal rattad Peipsi poole keerata.

Juba juuni lõpus ja juulis alustavad Peipsi kalurid „Peipsi kulla” ehk siis rääbise püüdmist. Seepärast korraldame 18. juulil Kasepää laululaval kõigile huvilistele ligipääsu sellele kullapajale. Rääbisefestivalil on kõik rääbisest, alates peakoka tervitusest kuni jäätiseni ja magustoiduni välja. Lisaks rääbistele kogunevad lauluväljakule ka Peipsi Toit võrgustiku liikmed ja partnerid, kes pakuvad ka kõiki teisi Peipsi häid maitseid, piiranguteta.

Foto: Joukko Sool

Toimuvad erinevad rääbisevalmistamise õpitoad, kus saab ka viimastele skeptikutele selgeks, kuidas rääbis maitseb ja miks seda „Peipsi kullaks” kutsutakse. Kõik õpitoad on festivalikülalistele täitsa tasuta. Maitse palju jõuad, piiranguteta.

Augustis korraldame juba neljandat korda pikima toidutänava maailmas. 175-l kilomeetril Peipsi rannikul avame võimalikult palju Peipsi toitu pakkuvaid pop-up restorane. 21.-22. augustil, Saaboldast Vasknarvani ja Vasknarvast Saaboldani festival „Peipsi Toidu Tänav 175 km”. Kõik pop-up restoranid pakuvad maitsvaid toite ja jooke, mis on valminud Peipsi ääres kasvanud parimast toorainest, piiranguteta.

Selleks ajaks on silmini täitunud ka Peipsi Toidu sahvrid, kõik külalised saavad seega ennast varustada kõige selle maitsvaga, mis järgmise aasta jooksul võib kodus vaja minna, ka seda ilma piiranguteta.

Peipsi äärsete toiduudistega, Peipsi Toit võrgustiku liikmete tegevustega ja väljahõigatud ürituste täpsema info saamiseks külasta Peipsimaa maitsete Facebooki lehte — SIIN.

Foto: Ülle Jukk