Kaks päeva tagasi ilmus uudis, kus sai teatavaks, et Saksamaa paneb Briti reisijatele peale uued karmid piirangud. Nüüd aga selgus, et mõni riik on kardinaalselt teist meelt. Nimelt alates 24. maist lubab Hispaania Suurbritannia puhkajatel riiki siseneda ilma negatiivse Covid testi esitamiseta. Hispaania valitsus teatas, et Suurbritanniast pärit külastajad saavad Hispaaniasse siseneda piirangute ja tervisenõuete jälgimiseta. Ennatliku otsuse eesmärgiks on taaskäivitada riigi räsitud turismitööstus. Sama piirangute vabastus kehtib ka Jaapanist pärit turistide kohta. Ent kõik saabujad peavad endiselt täitma terviseankeeti.

Reedel Madridi turismimessil esinedes sõnas Hispaania peaminister Pedro Sánchez: "Hispaanial saab olema väga hea meel tervitada kõiki Suurbritannia ja teiste riikide turiste, kus Covidi nakkus on madal." Hispaania ise on praegu Ühendkuningriigi "kollase nimekirja" (amber list - ingl.k) reisinimekirjas, mis tähendab, et Ühendkuningriiki naasvad reisijad peavad enne saabumist sooritama Covidi PCR-testi, lisaks täitma reisijate asukoha vormi, koju saabudes jääma 10 päevasesse karantiini ning pärast seda tegema veel kaks koroonatesti.

Hispaania otsus lubada mitteolulisi, piiranguteta reise on vastupidine Ühendkuningriigi välisministeeriumi rangele hoiatusele, mis soovitab jätkuvalt mitteolulisi reise oma riiki vältida, välja arvatud Kanaari saartel. Sel nädalal Boris Johnson rõhutas, et keegi Ühendkuningriigist ei tohiks reisida "kollase nimekirja" kategooriasse kantud 170 riiki, välja arvatud hädaolukorras. Briti peaministri avalduses alamkojale seisab: „Te ei tohiks reisida kollase nimekirja kuuluvatesse riikidesse, välja arvatud äärmusliku olukorra, näiteks pereliikme raske haiguse tõttu." Suurematest riikidest kollasesse nimekirja kuuluvad veel Prantsusmaa, Itaalia ja Kreeka.