American Airlinesi lennule Tokyost Dallase Fort Worthi määrati kolmanda astme õhureisi piirangud ja suunati Seattle'i Tacoma lennujaama pärast seda, kui naine väidetavalt ründas stjuardessi ja peksis piloodikabiini ust. Lennublogi Paddle Your Own Kanoo andmetel oli juhtunu tingitud sellest, et reisija mobiiltelefon ei laadinud istmel oleva pistikupesa kaudu. Juhtum leidis aset kolmapäeval, 19. mail, kui Jaapani kodanik Waka Suzuki oli oma emaga Dallase kaudu teel Mehhikosse Cancuni, kuhu plaaniti kümneks päevaks puhkusele minna.

Kohtudokumentide uurimisel selgus, et jaapanlanna sattus hüsteeriasse, kui stjuardessid ei suutnud mõista, miks tema istme telefonilaadija neli tundi pärast lennu algust enam ei töötanud. Lend ise pidi kestma 11 tundi. Waka Suzuki karjus ja muutus meeskonnaliikmete suhtes üha vaenulikumaks ja sõjakamaks. Ühel hetkel jooksis ta mööda vahekäiku üles, lükkas meeskonnaliikme kõrvale ja hakkas piloodikabiini ust peksma, otsides abi telefonilaadija probleemi lahendamisel.

Lõpuks seoti jaapanlanna plastikust käeraudadega kinni ja piloot suunas lennuki Seattle'i, kus see tegi hädamaandumise täiendavate häireteta. Suzukit süüdistatakse teadlikult ja tahtlikult lennumeeskonna liikmete töö sekkumisse, mida asus uurima ka Ameerika Ühendriikide Föderaalne Juurdlusbüroo.