Kes mäletab veel sinist 100-kroonist rahatähte, mille esimesel küljel ilutses Eesti armastatud poetess Lydia Koidula? Selle tagumisel küljel kujutas kunstnik Vladimir Taiger Põhja-Eesti paekallast. Muideks, täpset kohta, kus laine vastu kallast laksaks, nagu rahatähel näidatud on, ei olegi tegelikult olemas. Selle joonistas kunstnik mitmest kohast kokku. Uhke paekallas on üks Eestimaa rahvuslikke sümboleid ja oma võimsaima pale paljastab ta just Ida-Virumaal, Saka ja Toila vahel. Eesti kauneimal, ligi 20 kilomeetri pikkusel Saka-Ontika-Toila teelõigul on ka Balti klindi kõige kõrgem osa.

Tutvu Ida-Virumaa kevadkampaania võimalustega Ida-Viru pankrannikul:

  • BLUERAY / ajarännak „VR Toila 1938“ soovitab panna kõik oma meeled valmis, sest kohe-kohe saad kogeda ajalugu nii nagu ei kunagi varem. Maailm on täis lugusid uhketest lossidest ja kuldsetest linnadest, mis on tänaseks jäädavalt kadunud. BLUERAY äratab mineviku ellu! Seiklus sobib kõigile alates vanusest 6+.
  • Gruusia trahter Miminos on mõnus suur kõhutäis garanteeritud, ent pelgalt toidukorraga siin ei piirduta. Siinne Gruusia köök on sedavõrd autentne, et võid kogeda tükikest Gruusiat siinsamas Jõhvis.
  • Jõhvi vald korraldab 24. juulil koguperefestivali „Jõhvi lennupäev“. Välja pannakse põnev lennukite näitusala, laadaala ja (sobivate ilmastikuolude korral) toimuvad õhusõidukite mõõduvõtud. Siin on elamusi igas vanuses külalistele! Maapealses programmis on sel aastal peaesinejaks Shanon.
  • Saka mõis – pankranniku pärl – on koostanud puhkusepaketid ümberkaudse unikaalse looduse ja mõisa võlude parimaks nautimiseks. Sisusta oma vaba aega romantiliselt ja väärikalt!
  • Toila SPA Hotellis saad lõõgastuda palmi all nagu oleksid troopilisel saarel! Lisaks saavad nii lapsed kui ka nende vanemad hotelli Hea Tuju paketist, mida paketi nimetuses lubatud.
  • Toila Valgevilla kutsub sind kevadisele rattaretkele ajaloolises Toila Oru pargis.
  • Valaste Puhkeküla ja selle matkarada kostitavad kauni looduse ja rahuliku atmosfääriga nii suuri kui ka väikseid seiklejaid!
  • Sillamäe muuseum viib majast välja! Promeneeri koos Sillamäe muuseumiga ja avasta linna koos giidiga või ilma.
Jaga
Kommentaarid